Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Известен комик задава само 2 въпроса и променя живота на 17 000 двойки

Известен комик задава само 2 въпроса и променя живота на 17 000 двойки

Известен комик задава само 2 въпроса и променя живота на 17 000 двойки - изображение

Даниел Слос, комедиант от Шотландия, води необичайно шоу: той провежда философски монолози само върху една идея, която променя живота на хиляди двойки.

Според известния комик, "хората, които са открили истинската любов няма да бъдат засегнати от думите му". Но, ако в неговия монолог човек открие себе си ( в около 80% от думите му), той трябва да си отговори на два жизненоважни въпроса.
 
След шоуто се случва нещо неочаквано. Хора, които са били на представленията му, се свързват с него, за да му кажат, че са променили живота си. Даниел започва да брои тези, които приключват връзките си и поемат нова посока в живота си. Наскоро броят им достигна 17 000 души. Това е невероятен резултат, който наистина ни шокира и затова решихме да ви разкажем неговата история.

В шоуто си Слос говори за това колко непопулярно е да бъдеш необвързан.

Той започва от факта, че всеки човек има внушена представа за това как трябва да се развие животът му. И това е засегнато още от детството. Той цитира баща си, който обяснява смисъла на живота на 7-годишния Даниел:

"Виж, момче. Представи си, че животът на всеки човек е пъзел. Ние прекарваме целия си живот, опитвайки се да намерим и наместим всички парчета, използвайки нашия опит и уроците, които научаваме. Но истината е, че всеки е загубил кутията за пъзела. Така че никой не знае какво трябва да има в края. И най-добрият начин да сглобиш пъзела е да започнеш отвън - от всички 4 страни: семейство, приятели, хоби, работа. Всичко се променя през годините. Понякога се сдобиваш с нови приятели и губиш стари. Друг път работата може да повлияе на хобитата ти. Ти трябва да вземеш решение какво искаш повече, като местиш частите на пъзела. Понякога член на семейството ти може да почине, оставяйки дупка в живота ти. Ти трябва да запълниш тази дупка с нещо или някого или пъзелът ще бъде незавършен. А в средата има парче на НЕГО - твоя човек. Някой ден един съвършен непознат ще направи теб и живота ти цял, както направи майка ти с мен. "

Тогава Слос започва да мисли, че тези сладки идеи, заедно с модерната култура, често карат младите хора да "избират грешния човек и да се опитват с всички сили да го задържат"( въпреки че парчето пъзел е грешно).

Според Слос това е така, защото повечето хора прекарват години, опитвайки се да разрешат своите пъзели. Те не искат да отхвърлят визията си, само за да се впишат в  чуждите представи. Бихте се ядосали, ако някой ви помоли да направите това. Но ако се харесвате, трябва да направите пъзела заедно, което може да бъде много трудно. Но ако все пак го правите, вие се движите от любов и интерес. И може би за първите няколко години всичко върви както трябва, но времето не означава успех. Можете да прекарате 2, 5 или 10 години с някого и след това да разберете, че не сте един за друг. И това е моментът, в който трябва да си зададете два наистина важни въпроса: Първо, осъзнавам ли, че съм пропилял 2, 5 или 10 години от живота си? Второ, искам ли да губя останалата част от живота си?

"Ако не ви харесват въпросите, които зададох по-горе, това е, защото сте ужасен от отговорите. Защото най-лошото нещо, което можете да направите с живота си, е да го прекарате с грешния човек."

До края на монолога зрителите осъзнават, че бащата на комика е допуснал грешка с централната част от пъзела, защото там трябва да има щастие, а не само любов. Просто за него тези две думи означават едно и също нещо.

Даниел отбелязва, че не трябва просто да се съобразяваме със социалния модел - трябва да имаме връзка и да се променим в името на другия: "Ако човек не ви обича такива, каквито сте ( и ви кара да се промените), това означава, че той не ви обича напълно: той обича фалшивата представа за вас, създадена в неговата собствена глава. Не сте виновен, ако не отговаряте на неговите очаквания".

Има 7,5 милиарда души на този свят, а ти си намерил любим само на 100 км от къщата ти! Какво съвпадение! Не казвам, че намирането на любов е невъзможно. Просто статистически, най-вероятно не сте го намерили.

Сигурен съм, че 80% от всички отношения са фалшиви. Просто има много хора, които не знаят как да бъдат сами и принуждават други хора да губят от ценното си време. "

В крайна сметка няколкочасово шоу на един обикновен комик има терапевтичен ефект. Много хора решават да прекратят болезнените и депресиращи взаимоотношения и благодарят на Слос в Twitter. Не сме сигурни дали този човек играе роля, която е твърде голяма за него, но ние препоръчваме да гледате неговото шоу, защото това е напълно нов подход към комедията.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноВидеоИнтервюта