Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Знаете ли, че бактериите в нашите черва действително определят какво ни се хапва?

Знаете ли, че бактериите в нашите черва действително определят какво ни се хапва?

Знаете ли, че бактериите в нашите черва действително определят какво ни се хапва? - изображение

Изборът на подходящите хранителни вещества за консумация е от съществено значение за здравето и благоденствието на различните видове. Факторите, които оказват влияние върху тези решения обаче, са слабо разбрани. Това важи особено за хранителните протеини, които са важни детерминанти на продължителността на живота и възпроизводството. Смятате, че контролирате диетата си, но изследванията показват друго. Нека разгледаме по-отблизо как тялото ви избира какво ви се иска да хапвате.

Според последните проучвания е възможно сигналите, които стигат до мозъка ви за това, което искате да ядете, да идват от червата.

Източникът на тези сигнали не е самото черво, а разбира се бактериите в червата. Сега стойте мирно, защото започваме последователно пътуване из много интересна информация.

Експерименти с плодни мухи показват какво животните предпочитат да ядат и кога.

Според резултатите от докладите, това, което те избират, не се определя от решенията, взети в мозъка им, а от решенията на бактериите, живеещи в техните тела.

Например, екипът, извършващ експеримента първо храни тези плодови мухи с храни, които не съдържат основни аминокиселини.

Това се наблюдава и при по-ранни експерименти, при които определени хранителни продукти събуждат апетита за дрожди при плодовите мухи, поради лошата си хранителна стойност. Известни с отрицателни ефекти върху фертилитета.

Плодовите мухи, които нямат определени бактерии, консумират много дрожди, както се очаква.

А тези, които имат тези бактерии в храносмилателната си система, не демонстрират допълнителен апетит към протеините и консумират по-малко дрожди. Освен това, за разлика от мухите в първата група, тяхната плодовитост не намалява. Така че те продължават сякаш нищо не се е случило с техния живот.

Според експерти, причината за това е, че бактериите сами по себе си са съобразени с хранителните нужди на тялото, в което се намират.

Как става това? Първоначалната идея, която идва на ум, е, че бактериите произвеждат липсващите аминокиселини; Но скоро се разбира, че това не е така. Вместо този метод, бактериите повлияват на мозъка, който да възбужда апетит за определени храни.

Разбира се, нашите микроби са по-големи и по-разнообразни от тези при плодовите мушици.

И все пак, това е важно откритие за връзката между стомаха, червата и мозъка. Вече е известно, че тези три органа са в постоянен контакт с помощта на хормони, невротрансмитери и други химикали.

Още повече, че ентералната (чревна) нервна система бива наричана "втори мозък", поради стотиците милиони неврони, които изграждат чревната нервна система.

Ето защо е много вероятно 100-те трилиона бактериални щамове в нашата храносмилателна система да засягат притежанието на тялото, което използват.

Проучванията върху мишки през последните години подкрепят този краен резултат.

Вероятно е бактериите в тялото ни също да изпращат сигнали към нашия мозък, когато не трябва да ядем повече храна.

Способностите на бактериите не свършват с това ... Според друго изследване, те дори могат да играят с нашите вкусови рецептори, така че ние да харесваме повече храната, която те желаят.

С други думи, бактериите манипулират много неща.

За щастие, докато мислят за себе си, те също се грижат тялото, което те обитават да бъде в добра форма. Но разбирането им за "добро" не винаги отговаря на нашите желания, както когато в 2 часа търсим нещо в хладилника ...

Накратко, когато погледнете менюто, това, което всъщност правите, е да попитате вашите бактерии какво искат да хапват ...

Източник: onedio.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиНовиниИсторияЛайфстайлЛеченияФизиологияИзследванияХранене при...Клинични пътекиСоциални грижиСнимкиБотаникаСпортДиетиАлт. медицинаСпециалисти