Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Внимание: Опасни бактерии в леда на британските Коста, Старбъкс и Кафе Неро

Внимание: Опасни бактерии в леда на британските Коста, Старбъкс и Кафе Неро

Внимание: Опасни бактерии в леда на британските Коста, Старбъкс и Кафе Неро - изображение

Ледът, който използват три от най-големите вериги за кафе във Великобритания, съдържа фекални бактерии. Това разкрива екип от  разследващи журналисти от Би Би Си.

кафе

При 7 от 10 проби от леда „Коста” е открито наличие на фекални бактерии, докато при другите две вериги подобен проблем е на лице при 30% от изследваното количество лед.

„ По принцип не трябва да има каквито и да е фекални бактерии , а въобще да не говорим за сериозните количества, които намерихме”, коментира експертът Тони Люис.

кафе

Експертите установяват, че този тип микроорганизми могат да причинят сериозни стомашно-чревни проблеми при хората, които ги консумират.

Трите вериги съобщават, че започват „вътрешно и задълбочено“ разследване за изясняване на откритията, които медиата е направила.

След като журналистите оповестяват резултатите една от веригите „Коста кафе“ излезе с нови правила за съхраняване на леда и започна поетапно да въвежда нови съдове, в които да се съхранява ледът.

Говорителят на „Старбъкс“ съобщи, че основен приоритет на компанията е хигиената, която всички в кафето приемат „изключително насериозно“.

кафе

Говорител на "Кафе Неро" заяви, че "се извършва задълбочено разследване" и, че веригата ще предприеме "необходимите действия".

Всички марки всекидневно рекламират и изкушават клиентите с ледените си напитки през лятото. Съдейки по резултатите – помислете пак преди да консумирате тези напитки.

източник: bbc.com

снимки: dailyhornet.com ; marketwatch.com ; zmescience.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноНовиниИсторияЛайфстайлЗдравни съветиЛеченияХранене при...ФизиологияИзследванияСнимкиСоциални грижиКлинични пътекиБотаникаАнкетиРецептиДиетиСъставкиАлт. медицина