Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Мама, тате и аз Защо френските деца рядко се разгневяват?

Защо френските деца рядко се разгневяват?

Защо френските деца рядко се разгневяват? - изображение

Децата във Франция са учтиви, добре възпитани, умерени и много активни. Те рядко са непослушни и разтревожени, ядат това, което им се сервира, и учтиво поздравяват съседите. Вижте какви "тайни " разкриват френските майки за начина, по който отглеждат бъдещите си наследници.

Първата година на бебето

бебета

Младите майки във Франция се връщат на работа около 10 седмици след раждането ( понякога и по-скоро). Ако останат в къщи за по-дълъг период от време, може да имат прекалено големи финансови разходи, които трудно биха могли да покрият. Според закона майката може да се грижи за бебето си повече от 10 седмици и да има сигурна и добре платена работа. В този случай обаче тя трябва да се откаже от заплатата си в полза на социални помощи. До края на отпуската по майчинство детето посещава детска градина. От малка възраст то е заобиколено от нови хора, което му помага да се адаптира по-бързо и да стане по-независимо в живота.

Френските деца спят в техните собствени легла

спане

Децата се учат да спят в собствените си креватчета в отделна стая. Ако малкото се събуди през нощта и започне да плаче, майката обикновено чака няколко секунди, за да се увери, че нейното присъствие е наистина необходимо. Вечер след вечер детето постепенно свиква да спи само.

Свобода на действие

майка и бебе

Френските родители дават на децата си свобода и избор. Много рядко може да видите, родител да си играе с малкото на детската площадка. Те не се намесват в конфликтите между децата, позволявайки им сами да се справят с конкретната ситуация.

Бабата и дядото не са бавачки

баба и внуче

Бабата и дядото играят поддържаща роля при отглеждането на децата във Франция. Семейните събирания обикновено се случват в почивните дни или по празници. Можете да видите възрастните хора да пият чаша кафе или чаша вино в ресторант по-често, отколкото да се грижат постоянно за внуците си.

Няма „храна за децата“

храната

Френският жители изразяват твърдото си мнение, че е много важно да се събират заедно за хранене поне веднъж на ден. Децата и възрастните ядат една и съща храна, тъй като няма "детска храна" във Франция. Родителите не настояват малките да ядат това, което не им харесва, но винаги настояват поне да опитат храната и сами да преценят.

Изграждане на добри маниери

добри маниери

От много малка възраст децата научават 4 основни учтиви фрази: "благодаря", "добър ден", " добре дошъл" и "довиждане". Те поздравяват своите гости и съседи, остават спокойни в тяхно присъствие , както и отстъпват мястото си на по-възрастен човек в градския транспорт.

Домашни техники за обучение

домашни техники

Голяма част от децата все още не могат да четат до  5-годишна възраст, а родителите им приемат това като нещо нормално. Детството е прекрасно време, когато малките се учат да мечтаят, да изследват света и да стремят да бъдат учтиви и отговорни. И, когато навършат 6 години, те  започват да се учат да  четат и броят.

Неделя е ден за семейството

почивен ден

Неделя е най-доброто време да отидете на пикник в парка, да си направите барбекю или да карате велосипед. Френските семейства с нетърпение очакват този ден и правят планове и се подготвят предварително.

Децата получават джобни пари

джобни пари

По време на пазаруване, децата обикновено остават спокойни и не вдигат голям шум заради отказ на родителя да им купи бонбон или близалка. Френските деца започват да получават джобни пари на 7- годишна възраст и имат разрешение да ги похарчат, за каквото си поискат. Месечният размер на джобните обикновено е равен на възрастта на детето.

 източник: brightside.me

 снимки: thespruce.com; aleteia.org; shopandbox.com

 по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноСоциални грижиАнкетиНовиниОрганизацииСпециалистиРецептиСпортАлт. медицинаИнтервютаИсторияТестовеХранене при...ОбразованиеНормативни актовеЗаведенияКлинични пътекиИзследванияЛеченияБотаника