Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум Защо някои хора са по-успешни от мен

Защо някои хора са по-успешни от мен

Защо някои хора са по-успешни от мен - изображение

Със сигурност сте си задавали този въпрос, а и може би често ви се случва да реглеждате за пореден път какво се случва в социалните мрежи и ето, че отново се появяват новините за още един човек, започнал по-добра работа, повишен във фирмената йерархия, отворил собствен бизнес и какво ли още не.

Винаги първата мисъл на всеки, видял подобно нещо, е "правилното място и правилното време“. Но, замисляйки се, осъзнавате, че това не е първият път, в който не особено способни хора, преуспяват в своя професионален живот. Тайничко си спомняте как този човек не е бил особено добър в училище, но и в качествата си не е криел нещо особено като талант. Какво прави тогава, за да надгражда толкова целеустремено кариерата си?

Тайната се крие в това, че вашият успешен познат мисли по много по-различен начин от вас! Цялата ситуация може да се обясни с краткия цитат от Опра Уинфри:

Опра

"Превръщаш се в това, в което вярваш,

а не в това, което мислиш или искаш да бъдеш". 


Този израз съдържа цялото обяснение на въпроса. Виждаш толкова много хора да преуспяват, докато ти оставаш в застой, мислейки колко по-умен си от тях всъщност. Но те са тези, които наистина вярват, че могат да постигнат всичко. Те не позволяват на негативните мисли да ги саботират, оставяйки ги да тъпчат на едно място. Освен всичко, те вярват достатъчно силно, за да продължат да опитват дори след грешките и провалите. Но най-важното е, че те гледат над новите възможности като предизвикателство, с което трябва да се справят.

Където вниманието отива, там и енергията се излива

Фокусирайки се върху всички неща, които не можете да направите, вие пилеете ограничения запас от енергия в борба с негативизма. Хoрата, достигащи високи нива на успех, се концентрират само в решенията на проблемите, възможностите и позитивния аспект на различните ситуации. Да бъдете такива не означава, че трябва да пренебрегвате проблемите си, а да си отделяте повече внимание за възможностите, които ви се отварят. В противен случай е възможно лесно да ги пропуснете.

Опра не е единствената, която мисли по този начин.

Питайте който и да е човек, постигащ успехи в живота си. Той ще ви каже същото. Да гледате оптимистично на възможностите си е навик, който трябва да се изгражда и тренира непрестанно така, както се тренират и мускулите.

Редактор: Милена Минчева

Източник: inc.com

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлПсихологияЛюбопитно