Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Заради Св. Валентин през ноември се раждат толкова бебета

Заради Св. Валентин през ноември се раждат толкова бебета

Заради Св. Валентин през ноември се раждат толкова бебета - изображение

Според информация от 2015 г. на Английската национална здравна служба около 16 263 бебета са заченати в седмицата, в която се празнува Свети Валентин. Именно затова и толкова много бебета се раждат през ноември. Това са цели 6% ръст в сравнение със средния брой зачевания през цялата година. Единственото тенденциозно надвишаване на тези проценти е по време на Коледа (което обяснява защо през месец септември също има огромен бум на раждаемост).

Тази година Свети Валентин се празнува в четвъртък, но според подробните данни най-често двойките правят бебетата през уикенда. Явно влиянието от романтичния празник успява да държи влюбените не само на същинския празник, но и в следващите няколко дни.

Нещата обаче не продължават така дълго. Розовите облаци на любовта бързо се разсейват. Следващите две седмици след Свети Валентин масово партньорите вече са се пренаситили на любовни ласки. Това твърдение е породено от статистиката, която сочи, че през втората половина на февруари зачеванията са изключително ниски. Но пък дотогава им време, така че спокойно се насладете на приповдигнатото настроение през тази седмица.

"Любовта определено е във въздуха по това време от годината" – казва Сара-Джейн Марш, председател на Програмата за трансформация на майки към Английската национална здравна служба – "Прекрасно е да разбере човек, че точно девет месеца по-късно има толкова нараснала раждаемост. Това носи толкова много радост на всички семействата в цялата страна".

Да знаете, че в Деня на влюбените, във времето, в което истински сте отпразнували любовта си, от нея по най-естествен, най-чист и така вълшебен начин се е образувал плодът на вашата любов.
Чудесно, нали?

Редактор: Милена Минчева

Източник: mother.ly

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлАнкетиРецептиПсихология