Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 2)

Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 2)

Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 2) - изображение

Много хора изминават хиляди километри, за да видят на живо някоя мечтана забележителност, но много от монументите всъщност са доста разочароващи.

Дали заради прекалено големите тълпи, заради цените, или просто заради незабележителността им, но много често се случва в реалността монументите да не отговаря на очакванията ни.

Речниковата дефиниция за паметник е или като "нещо, издигнато в памет на човек, събитие и пр.", или "сграда, мегалит и т.н., оцелели от миналото и носещи историческо или археологическо значение".

INSIDER използва тези определения, за да състави списък на известни забележителности, които е по-добре да бъдат прескачани по време на екскурзии.

Планината Ръшмор, САЩ

Планината Ръшмор 

Планината Ръшмор е завършена през 1941 г. и изобразява лицата на американските президенти Джордж Вашингтон, Теодор Рузвелт, Ейбрахам Линкълн и Томас Джеферсън.

Планината Ръшмор

Отблизо паметникът е живописен само за няколко минути, докато не осъзнаете, че сте в средата на нищото в Южна Дакота, а размерът на паметника е доста по-малък, отколкото сте си го представяли.

Тадж Махал, Индия

Тадж Махал

Огромният мавзолей е построен между 1631 и 1648 г. от император Мухал Шах Джахан. Изграден е с интенцията да бъде гробница за любимата му съпруга – Мумтаз Махал, а днес прекрасната сграда е известно като бижуто на мюсюлманското изкуство в Индия.

 Тадж Махал

Макар че самият Тадж Махал е живописен, посещението му коства твърде скъпа входна такса, особено за чужденци. А вътрешността, макар и изящна, не е много повече от една изненадващо малка стая.

Статуята на свободата, САЩ

Статуята на свободата

Този национален паметник е подарък в знак на приятелство от Франция, посветен на 28 октомври 1886 г.

Статуята на свободата

Според TripAdvisor, Статуята на свободата е задължителна, но избягването на обиколката на острова е може би най-добрият начин да й се насладите. На най-хубава гледка към американския символ може да откриете от ферибот. Ако стигнете до остров Либърти, може да бъдете насилствено направлявани през огромни тълпи, за да си правите конфузни снимки.

Статуята на Ерос, Англия

 Статуята на Ерос

Създадена през 1886 г., това е първата статуя в Лондон, която се излива от алуминий.

Статуята на Ерос

Тъй като фонтана стои насред известното кръгообразно кръстовище Piccadilly Circus, се образува красив фон на силен, агресивен трафик, а стълбите на фонтана винаги са пълни с туристи.

Фонтанът ди Треви, Италия

 Фонтанът ди Треви

Части от фонтана датират още от 19 в.пр.Хр, когато една от първите тръби, транспортиращи вода до Рим, е поставена на мястото.

Фонтанът ди Треви

За съжаление, тъй като сега се намира в силно развита област в Рим, монументът е препълнен с туристи през всички сезони. Посетителите трудно могат наистина да се насладят на красотата си и да усетят величието, което лъха от титаничните статуи.

Първа част на статията можете да видите ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл