Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 1)

Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 1)

Забележителности, които на живо се различават от представите ни (част 1) - изображение

Много хора изминават хиляди километри, за да видят на живо някоя мечтана забележителност, но много от монументите всъщност са доста разочароващи.

Дали заради прекалено големите тълпи, заради цените, или просто заради незабележителността им, но много често се случва в реалността монументите да не отговаря на очакванията ни.

Речниковата дефиниция за паметник е или като "нещо, издигнато в памет на човек, събитие и пр.", или "сграда, мегалит и т.н., оцелели от миналото и носещи историческо или археологическо значение".

INSIDER използва тези определения, за да състави списък на известни забележителности, които е по-добре да бъдат прескачани по време на екскурзии.

Пикаещото момче в Брюксел

Статуята първоначално е създадена през 1619 г., за да отбележи способността на белгийците да се самоиронизират. А през 1965 г. след поредното похищение, "Манекен Пис" е заменен с копие, което остава и до днес.

Манекен Пис

На живо обаче статуята е толкова малка, че при наличието на тълпа от туристи може и да не бъде видяна.

Манекен Пис

Айфеловата кула, Париж

Айфеловата кула е построена през 1889 г., за да отпразнува 100-годишнината от Френската революция. По това време тя е най-високата структура в света, издигаща се на височина над триста метра.

Айфеловата кула

Днес повечето хора смятат, че славата на монумента е преувеличена, а той самият – пренаселен. И ако плащате прекомерна цена, за да стигнете до върха, да не говорим, че чакате във всички ужасни опашки, всъщност губите най-добрата част от парижката обиколка, в която ще се насладите на самата кула, гледайки я отдалеч.

Айфеловата кула

Малката русалка, Копенхаген

Бронзовата статуя в Копенхаген, направена като почит към датския автор Ханс Кристиан Андерсен и известната му приказка, всъщност е твърде малка, а районът около нея е винаги пренаселен.

Малката русалка

Тези обстоятелства надали биха позволили да се доближите дори малко, за да се снимате до статуята. Може би дори бихте се забавлявали повече, ако решите просто да изгледате анимационния филм.

Малката русалка

Триумфалната арка, Париж

Триумфалната арка е изградена от Наполеон I през 1806 г. и е един от най-известните паметници в света.

Триумфалната арка

Районът около монумента днес обаче е пълен с евтини магазини, верижни ресторанти и блъскащи се туристи. И въпреки изяществото на арката, преживяването като цяло е стресиращо и твърде неприятно.

Триумфалната арка

Статуята на Христос Спасител, Рио де Жанейро

Статуята на Исус Спасител

Включена в списъка на Новите седем чудеса на света, статуята не си заслужава да бъде посещавана отблизо.

В основата на статуята

Масивният й мащаб е изключително впечатляващ, но ако се наблюдава само отдалеч.

Втора част на статията можете да видите ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: thisisinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайл