Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Ето как момичетата ходят на училище по света (1 част)

Ето как момичетата ходят на училище по света (1 част)

Ето как момичетата ходят на училище по света (1 част) - изображение

В световен мащаб 65 милиона момичета не посещават училище. От всички 774 милиона души, които са неграмотни по света, 2/3 са жени. В училищата има 33 милиона момичета по-малко, отколкото момчета.

Какво значение има това? Проучванията сочат, че даването на образование на момичета, може да спаси милиони животи, включително и животите на по-малки момичета по света.

Тези статистики са потресаващи - ако всяка жена по света има начално и средно образование, смъртта при децата ще се намали наполовина и могат да бъдат спасени 3 милиона души. За едно момиче с 8-годишно образование е 4 пъти по-малко вероятно да сключи брак, докато е още дете. Ако едно момиче получи само 1 година повече образование, може да печели 20% повече доходи като възрастен.

На снимките има момичета на всякакви възрасти и от доста държави по света - Китай, Палестина, Кения и много други. Тези снимки са доказателство, че всички деца трябва да имат правото да получат образование, без значение от пола.

Китай

Индия

Иран

Бразилия

Афганистан

Русия

Хаити

Великобритания

Пакистан

Кения

Шри Ланка

Камбоджа

Южна Корея

Централноафриканска република

Индонезия

Куба

Северна Корея

Ирак

Еквадор

Китай

Косово

Зимбабве

Германия

САЩ

Китай

Вижте продъжлението ТУК>>>

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлОбразованиеЛюбопитноАнкетиСнимкиИсторияНовиниПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиНормативни актовеСпортИнтервютаРецептиАлтернативна медицинаХранене при...ОрганизацииСпециалистиЗаведенияКлинични пътекиМедицински изследванияЛеченияБотаника