Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло Ето защо всяка майка трябва да отделя време за тренировки (част 1)

Ето защо всяка майка трябва да отделя време за тренировки (част 1)

Ето защо всяка майка трябва да отделя време за тренировки (част 1) - изображение

Да си майка е най-голямото богатство на света, но да се отдаваш изцяло на детето си понякога може да бъде изключително изтощително. Важно е да не забравяш, че и ти самата си човешко същество и се нуждаеш от малко свое време, в което да се съсредоточиш върху собственото си тяло. Ако изпитваш вина, когато лишаваш семейството от своето присъствие дори за час, то веднага трябва да прочетеш следните няколко причини, показващи защо е толкова важно да си открадваш време за тренировки.

Самочувствие

По време на бременността тялото ти се променя драстично. Познатото телосложение се превръща в невероятно чудо на природата, създаващо и изграждащо ново човешко същество. След раждането организмът започва да се възстановява, но често това се оказва доста трудно, затова е хубаво да му помогнете, подобрявайки физиката си.

Това обаче не трябва да ви кара да се чувствате зле. Направили сте нещо прекрасно от природна гледна точка – създали още едно живо същество. Е, сега е моментът да отделите и малко време за самите себе си. И не става въпрос само за външния ви вид. От износването и раждането на детето тялото се изтощава изключително много. И дори да не сте напълнели много или да нямате стрии, е полезно да отделите малко време за упражнения и здравословна храна, за да подобрите физическото си състояние, а с него и самочувствието си.

Социализация и нови приятелства

Не е нужно детето ви да тръгне на училище, за да си потърсите и вие нови занимания и приятели. Още докато е бебе, можете да се отделите от него няколко пъти седмично за около час. Спокойно може да съчетаете фитнеса със социалните контакти, ако посещавате някои интересни тренировъчни класове. А вече в почти всички по-големи градове има организирани курсове за току-що родили жени, които позволяват на майките да се грижат едновременно за фигурата и детето си, без да се отделят от него. По този начин ще завързвате контакти, които ще са ви близки по интереси.

Бъдете добър пример за децата си

Поддържайки здравето, добрата си форма, както и социалните си контакти, вие ще направите всички тези неща част от ежедневието и на детето си. Израствайки с майка, която има самочувствие и активен начин на живот, е твърде вероятно детето ви само да се превърне в една динамична личност, грижеща се пълноценно за себе си.

Време за мен

Понякога ще ви липсва да бъдете просто сами със себе си – да ангажирате мислите си и върху други неща, които ви вълнуват, или просто да се насладите на тишина. Ако отделяте малко време за фитнес, това ще бъде перфектното място, където няма да чуете провикване от съседната стая, което да зове за вашата помощ. Отивайки да тренирате далеч от семейното огнище, ще можете пълноценно да се възползвате от малкото отделено време, за да послушате музика, различна от детските песни, както и да съсредоточите малко енергия върху собственото си тяло и съзнание.

Сила и виталност във всеки ваш ден

Много често ще се налага да носите бебето си, да го вдигате, което, докато е на няколко месеца, може и да не ви се вижда проблем. Стигайки обаче до 2-3 годишна възраст, детето все още ще изпада в подобни ситуации, но тогава вече ще тежи и доста повече. Освен силата да го вдигате, ще ви трябва и издръжливост, за да тичате след него непрестанно.

Тренирайки редовно, ще имате тези способности. Така игрите на площадката, къпането и всички онези занимания, които изискват много енергия, няма да ви натоварват толкова физически. Също така ще подобрят съня ви, а с него и пълноценното реставриране на организма, за да е готов за следващия ден, изпълнен с предизвикателства.

Втора част на статията може да прочетете ТУК

Редактор: Милена Минчева

Източник: femalefirst.co.uk

Снимки: indianwomenblog.org

Още по темата:

5.0, 3 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпортЛюбопитноПсихологияСоциални грижиНовиниСнимкиЗдравни съветиИсторияАнкетиХранене при...