Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Да харчиш пари за снимки в Instagram: Как се променя животът на едно момиче след поредния лайк

Да харчиш пари за снимки в Instagram: Как се променя животът на едно момиче след поредния лайк

Да харчиш пари за снимки в Instagram: Как се променя животът на едно момиче след поредния лайк - изображение

Когато Лизет Калвейро се мести в Ню Йорк за стаж през 2013 г.,тя се чувства като звезда от култовия сериал "Сексът и градът" - купува си маркови дрехи, обувки и обикаля по луксозни партита с една-единствена цел – лайкове в Instagram. Освен това тя позира с дизайнерски облекла на екзотични места, за да изживее невероятно луксозният живот, който демонстрират другите момичета в социалните мрежи. Всеки месец тя посещава държави като в Куба, Вирджинските острови, Мароко, Испания, Чехия, Португалия и много други.

млада жена

Докато живее в Ню Йорк, младата дама се стреми да бъде част от елита и да е облечена по последна мода. Изглежда всичко това има ефект, защото лайковете се увеличават.

Нейната работа на непълно работно време обаче не покрива напълно седмичните разходи за скъпите удоволствия. В крайна сметка стилният гардероб води до множество дългове, така че разходите надвишават в пъти повече приходите.

женско парти

Калвейро използва кредитни карти и не забелязва, че само за няколко месеца общият й дълг е около $ 10,000. Притеснена тя започва да анализира финансовото си състояние, сравнявайки приходите и разходите си. Когато вижда тревожната статистика тя решава, че трябва да промени начина си на живот, за да плати дълговете си.

млада жена

Тя се мести от луксозния си апартамент, в такъв с по-нисък наем, започва да готви, вместо да се храни по ресторанти. Отнема и 14 месеца да изплати заемите си и да започне да пести пари за бъдещето си.

Към днешна дата младата жена има успешна кариера в областта на връзките с обществеността и маркетинга в престижна компания в Ню Йорк. В свободното си време тя пише в своя блог и популяризира идеи, свързани с правата на жените по целия свят.

"Не възнамерявах да бъда известна в Instagram, но определено бях повлияна от това, което виждах в социалните медии. Манията ни към всякакъв вид социални мрежи отива твърде далеч. Трябва да комуникираме повече с истински хора, но ние продължаваме да се отдалечаваме от реалността", пише тя в блога си.

младо момиче

Лизет насърчава хората да бъдат по-искрени, да бъдат себе си и да си припомнят, че истинският живот невинаги може да бъде съвършен. "Спрете превъртането на софтуера за социални медии и харесването на снимки на хора, които живеят по-добре от вас", апелира младата жена.

младо момиче

Историята на Лизет Калвейро ни напомня, че трябва да спрем да правим снимки само за хора, които ще ни ги харесат в социалните мрежи. Нека си спомним как сме изглеждали на фотографиите от старите семейни албуми. Снимките може и да не са толкова добри, колкото тези от кориците на списания, но поне в тях има нещо истинско. Те могат стоплят сърцата ни дори няколко десетилетия по-късно.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниИсторияПсихологияЛюбопитноСпорт