Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно Водачи на щастието – финландският проект в търсене на радостта

Водачи на щастието – финландският проект в търсене на радостта

Водачи на щастието – финландският проект в търсене на радостта - изображение

Как да не завиждаме на щастливите скандинавци и да не искаме да се докоснем до тяхната култура и възприятие за живота.

За втора поредна година Финландия е обявена за най-щастливата страна в света. Какво прави финландците толкова щастливи? Е, може просто да посетите тази страна и да научите повече за изкуството на радостта от първа ръка. При това безплатно. Заинтригувахме ли ви?

Туристическият съвет на Финландия ще избере пътешественици, които ще имат възможност да посетят скандинавската страна. Тридневно пътуване с организирани екскурзии, провеждани от "водачи на щастието" - финландци, които очевидно са специализирани в това да бъдат много щастливи. Избраниците ще участват в редица туристически дейности като преходи през един от националните паркове на Финландия, посещение на финландска сауна, йога в гората и бране на ягоди.

Според уебсайта си, конкурсът "Наемете си финландец" (Rent-a-Finn) ще обучи големите победители как да установят трайна връзка с природата и в крайна сметка да "открият спокойствието вътре в себе си" - очевидно, покоят е ключът към финландското изкуство на щастието.

Самолетните билети и всички разходи се покриват от осемте домакини по време на цялостния престой. Те са ангажирани с това да ви предадат "финландския урок по щастие". Уебсайтът на конкурса има и кратки профили за организаторите и техните планирани дейности, включително и за Петри, местен, който ще ви научи на "овластяващия ефект просто да се разхождате, слушайки тишината".

"Тайната ни се крие в нашата природа. Когато другите ходят на терапии, финландците обуват гумените си ботуши и тръгват по горите", пише в уебсайта на проекта.

И така, как можете да спечелите възможността да се разхождате из Финландия със собственото си ръководство за щастие? Ще трябва да заснемете 3-минутен кратък видеоклип, в който да опишете себе си, връзката си с природата, защо искате да посетите страната (можете да кандидатствате с приятели или със семейството си). След това ще трябва да попълните онлайн заявление и да го качите на сайта. Стискаме палци да сте сред щастливците, които лятото ( в периода юни-август) ще пътуват до Финландия, за да търсят щастието.

Наскоро Финландия стана първата страна в света, която публикува 56 собствени емотикони, които визуализират емоции, думи,обичаи на финландците.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: lifehacker.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлНовиниИсторияСоциални грижиСпорт