Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство Бохемска рапсодия: Историята зад филма – част 1

Бохемска рапсодия: Историята зад филма – част 1

Бохемска рапсодия: Историята зад филма – част 1 - изображение

Отнема почти 10 години, за да се даде зелена светлина за създаването на автобиографичен филм за групата Куин и легендарния й вокалист Фреди Меркюри. След дълъг и продължителен процес на 4 октомври 2018 г. в Англия се състоя световната премиера на "Бохемска рапсодия".

Със сигурност да напишеш филм за легенда не е никак лесна задача. Както всеки един биографичен филм и при този мненията на публиката са разнопосочни. И това донякъде е обосновано – още повече, че става въпрос за личността на Фреди Меркюри. По-наблюдателните фенове на групата Куин и филмовите критици обаче бяха категорични, че повечето от случките в лентата се различават от действителността.

Открихме няколко интересни факта за създаването на "Бохемска рапсодия". 

Кои са подменените моменти (по волята на режисьора) във филма? Ето и отговорите:

Саша Барън Коен – Фреди Меркюри №1

Първият актьор, избран за ролята на Фреди Меркюри, е Саша Барън Коен, но той се отказва с мотива, че "филмът не е реалистичен". Тогава идва Рами Малек и останалото е история.

Уволнен режисьор

Първоначално режисьорът Брайън Сингър работи върху филма, но впоследствие е уволнен поради разногласия с групата и актьора, изпълняващ главната роля - Рами Малек. Биографичният филм е завършен от Декстър Флетчър.

Заснемането на филм като „Бохемска рапсодия“ не е само скъп и продължителен процес, но изисква и участие на голям брой консултанти. Основната трудност при заснемането на биографичните филми е, че лесно могат да се обидят роднини, приятели или хора, които са били в близост до групата през годините.

Очите на Фреди Меркюри са кафяви, а не сини

Рами Малек и Фреди Меркюри

Рами Малек има големи, красиви сини очи, докато очите на Фреди са тъмнокафяви. Разбира се, това няма нищо общо с брилянтната игра на Малек, за която той взе награда Златен Глобус и Бафта за „най-добър актьор.

Мнозина обаче смятат, че е странно Малек да има изкуствени зъби и протеза на носа, а да не носи лещи. Но все пак това е крайното решение на екипа.

Сформирането на рок групата

начало на Куин

Във филма Фреди се запознава с членовете на Smile на паркинга - в момента, в който техният вокалист Тим Стафел, напуска групата. Меркюри им споделя, че е фен на групата, следи развитието й и иска да се присъедини към нея.

Членовете на групата Smile и Фреди се познават години преди бандата да се събере. (според биография на групата "Queen: As It Began and 40 Years of Queen") от Хари Дохърти.

легендарната група Куин

В реалния живот, Фреди е представен пред бъдещите си колеги именно от Тим Стафел. Двамата са посещавали един и същ колеж и са били близки приятели. Когато Стафел напуска групата Smile, Меркюри заема мястото му и така се поставя началото на Куин.

Въпреки факта, че неговият герой е показан само за няколко секунди, Тим Стафел всъщност харесва филма и дори се свързва отново със старите членове на Smile ,за да презапишат песента Doing Alright специално за филмовата продукция.

Продуцентът, който отхвърля песента "Бохемска рапсодия"

Майк Майърс

Майк Майърс, известен с ролята си на Остин Пауърс, играе ролята на Рей Фостър - продуцентът на EMI Records - човекът, който не оценява песента „Бохемска рапсодия“. Неговите аргументи са, че нито една радиостанция няма да излъчи 6-минутна песен.

Истината е, че в реалния живот няма такъв човек. Личността на Рей Фостър е събирателен образ, съставен от продуценти, хора от музикалния бизнес, които реагират с отказ на дадена песен.

Между другото, членовете на групата Куин не прекратяват договора си с EMI Records. Те имат известни разногласия, но всъщност издават не малко албуми с тази музикална компания.

Канадският певец Марк Мартъл допринася с няколко вокални записи за филма

Марк Мартъл

Неслучайно певецът взема участие в записите. Преди няколко години, Марк изпраща своите кавър версии на песните на Куин на китариста Брайън Мей и барабаниста Роджър Тейлър. Те са удивени от приликите между гласа му и този на Фреди и създават проекта Queen Extravaganza през 2012 г., когато Марк изпълнява най-популярните песни на легендата по целия свят.

Песента We Will Rock You

Във филма китаристът Брайън Мей композира We Will Rock You по време на репетиция през 1980 г .. Веднага след тази сцена са показани фрагменти от техния концерт в Медисън Скуеър Гардън. Всъщност този хит се появява в албума на News of the World от 1977 г. - няколко години преди концерта.

Как Фреди се запознава с Мери Остин? За диагнозата и за "концерта на века" - вижте във втора част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноНормативни актовеДиетиЛеченияСнимкиНовиниСоциални грижиСпорт