Био торта – нетрадиционният избор на принц Хари и Меган за сватбения им ден
Принц Хари и неговата избраница Меган Маркъл усилено се подготвят за предстоящата кралска сватба. Двамата вече могат да зачеркнат от списъка избора си за сватбена торба.
"Лимонова торта със сироп от бъз, която перфектно съчетава вкусовете на пролетта" е изборът на бъдещото кралско семейство. Тя ще бъде покрита с маслен крем и украсена с пролетни цветя.
Кралската торта ще бъде създадена от шеф Клеър Птак, която е собственик на малка пекарна в британската столица. Клеър залага на сезонните и органични съставки в тортите си и сподели в профила си в Инстаграм, че е развълнувана от новата задача.
Клеър Птак е сладкарят, на който бъдещето кралско семейство се доверява за избора на торта |
"И двамата имат еднакви разбирания по отношение на произхода на храната, устойчивостта, сезона и най-важното вкусът", пише в съобщение от Бъкингамския дворец.
Оказва се, че бъдещата кралска особа Меган познава Птак. Бившата актриса я е интервюирала в закрития си лайфстайл блог - "The Tig". (Меган затвори сайта през април 2017 г.)
На 19 май в параклиса "Сейнт Джордж" принц Хари и Меган ще си кажат заветното "да" пред повече от 600 гости. Сватбените покани щамповани в златисто и черно, гланцирани и позлатени в краищата, вече са изпратени.
Принц Хари и Маркъл не са първата кралска двойка, която се отклонява от по-традиционния избор за торта.
Преди сватбата на кралица Виктория през 1840 г. сватбените торти не се смятаха за важна част от тържествата. Вместо това на гостите след вечеря се предлага парче "булчински пай".
В по-новата кралска история херцогът и херцогинята на Кеймбридж имаха две торти на сватбения си ден.
Първата беше осеметажна плодова торта с височина от метър и тегло от 100 кг., украсена с 900 цветя, изработени от захарна маса. Втората бе шоколадова бисквитена торта по рецепта на кралската фамилия - любима от детството на принц Уилям. Те бе направена от чаени бисквити от компанията McVitie's. Същата фирма прави торти и за други представители на кралската фамилия като крал Джордж V и кралица Мери.
Сватбената торта на принц Чарлс и принцеса Даяна през далечната 1981 г. пък е плодова със сметанова глазура. Тя е била създадена от хлебар на кралския военноморски флот.
По статията работи: Илияна Стоянова
Източник: bbc.com; cnn.com; health.com
Снимки: express.co.uk
СТАТИЯТА е свързана към
- За свободното време
- Светски шум
- За Меган Маркъл, кралицата на Испания и бившите приятели
- Меган Маркъл - за силите за промяна, вдъхновението и за жените, които разбиват бариери
- 5 предмета, които Меган Маркъл винаги носи на почивка
- Меган Маркъл към южноафриканските жени: Аз съм тук с вас като ваша сестра
- Меган Маркъл и принц Хари очакват първото си дете
- Кралска сватба: Принц Хари и актрисата Меган Маркъл се сгодиха
- Лицева гимнастика, йога и акай бери – тайните за перфектен външен вид на Меган Маркъл
- Модните съвети на Меган Маркъл за перфектен външен вид
- Холивудската принцеса – книгата за Мегън Маркъл, написана от биографа на принцеса Даяна
- Булчинската рокля на Меган Маркъл – широко деколте, орнаменти и дантела
Коментари към Био торта – нетрадиционният избор на принц Хари и Меган за сватбения им ден