Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя Бебе и майка бели жирафи са забелязани в Кения

Бебе и майка бели жирафи са забелязани в Кения

Бебе и майка бели жирафи са забелязани в Кения - изображение

В Кения са забелязани двойка редки бели жирафи.

Редките животни - майка и бебе – са открити от селяни в близост до Ишакини в Гариса, източна Кения. Местните хора за първи път виждат животните през юни, но нямат заснети кадри.

Природозащитниците последяват докладите и два месеца по-късно успяват да стигнат до животните през август. Те са забелязани само два пъти в Кения и Танзания.

"Те бяха толкова близо и изключително спокойни, не изглеждаха разтревожени от присъствието ни", казват от програмата за защита на животните HCP.

"Майката се движеше напред и назад на няколко метра от нас, а след това сигнализира на бебето жираф да се скрие зад храстите."

Цветът на жирафите се дължи на състояние, наречено левцизъм. То се различава от албинизма, който възпрепятства животните и хората да произвеждат пигмент в някои части на тялото си, както може да се види от тяхната бяла кожа и розови очи, според National Geographic.

При леубизмът обаче животните са предимно бели, но все пак могат да произвеждат пигмент в някои части на тялото си,. Белите жирафи в случая имат тъмни очи.

Кожата на бебето жирафче е по-тъмна от тази на майка му - както може да се види в светлокафяви петна по цялото тяло - но HCP вярват, че те ще избледняват, докато бебето се доближава до зряла възраст.

Източник: uk.businessinsider.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлТестовеЛюбопитноНовиниЗдравни съветиПсихологияАлт. медицинаЛеченияСпортИсторияЗаведения