Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 1 част

9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 1 част

9 събития, които трябва да преживеете с партньора си преди да се установите - 1 част - изображение

Може да мислите, че сте намерили единствения, но преди да започнете да планирате сватбата си има някои житейски преживявания, които ще ви помогнат да укрепите (или прекратите) връзката си. Всяко от тези неща е индикатор за това как се справяте със стреса заедно с партньора си.

Най-голямото доказателство за силата на връзката ви? Как реагирате на финансовите проблеми

Тъй като парите са една от водещите причини за стрес и напрежение в отношенията, ако приятелят ви загуби работата си може да се окаже пагубно за връзката ви. Според проучване на Щатския университет на Охайо от 2011 г., безработните мъже е по-вероятно да се разведат в сравнение с тези, които имат стабилна работа. Но ако с партньора ви можете да преодолеете подобна спънка, е много вероятно да оцелеете и всичко останало.

И точно както парите влизат в играят ролята на препятствие в отношенията, така и един продължително пребиваващ в дома ви гост може да се окаже изпитание.

Независимо дали става въпрос за бъдещ роднина или дългогодишен приятел, гостите в къщата ви (особено тези, които едва ли ще си тръгнат скоро) изискват определено ниво на търпение и разбиране. Според психолога д-р Шон Бърн, гостите могат да са "стресиращи до такава степен, че нарушавайки рутината ни да присвоят контрола, на който обикновено се радваме в личното си пространство."

Може би е лесно да обвиняваме най-близкия си човек за нарушаването на ежедневния ни ритъм, но истината е, че вината не е изцяло негова. Вероятно е половинката ни не е очаквала, че гостът ще злоупотреби с гостоприемството му. Но ако успеете да преминете през тези няколко седмици, месеци, а в някои случаи дори години, това определено ще укрепи връзката ви.

Говорейки допълнения към жилището ви, временни или постоянни, домашният любимец също е показател за устойчивостта на отношенията. Независимо дали става въпрос за риби, куче или хамстер, ако имате домашен любимец трябва да споделяте отговорности, разходи и време. Според проучване на университета в Бъфало, двойките, които притежават котка или куче имат по-близки взаимоотношения, по-доволни са в брака си и реагират по-добре на стрес, в сравнение с тези, които нямат домашни любимци.

Двойка с куче

Въпреки че грижите за едно куче не могат да се сравняват с тези за дете, домашния любимец е индикатор за това колко добри родители ще сте в бъдеще. Но дори кучето ви да предизвика огромно несъгласие, това може да е нещо хубаво.

Споровете не са положителни за връзката, но са необходими, за да се избегне дългосрочен конфликт. Ако сте способни да превъзмогнете голям спор това говори за трайната сила на отношенията ви. За да укрепите връзката си е важно да решавате проблемите заедно, дори когато сте на противоположни страни. Способността да се извините, когато сте сгрешили също е добър знак.

Двойка
Отдадеността и желанието нещата между вас и партньора ви да потръгнат са от особено значение, когато връзката ви е в период на затишие

Точно както всички двойки преминават през фазата на медения месец, повечето имат и своите периоди на скука, независимо дали е застой в отношенията ви след 7-годишнина или проблеми, появили се няколко месеца от началото на връзката. По-време на тази фаза е лесно да започнете да търсите силни усещания, който ще ви отдалечат от вашия любим. Но ако дори тогава се отнасяте към половинката си отдаденост и любов шансовете ви да останете двойка в дългосрочен план се увеличават.

Вижте втора част на статията тук.

По статията работи: Наталия Тотева

Източник: independent.co.uk

Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноПсихологияЗдравни съветиСоциални грижиНовиниХранене при...СнимкиАлт. медицинаБотаникаЛеченияСпортТестовеИнтервюта