Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 9 причини бебета да са наистина странни (1 част)

9 причини бебета да са наистина странни (1 част)

 9 причини бебета да са наистина странни (1 част) - изображение

Разбира се, всички бебета са сладки, но това не означава, че те не са и изключително странни. Бебетата са хранещи се, спящи и акащи машинки, които удвояват теглото си в първите няколко месеца от живота си. И са пълни със странности.

Ето и 10 причини бебетата да са много по-странни от възрастните:

1. На бебетата им растат мустаци в утробата. 

По време на втория триместър на бременността, на всички бебета (момчета и момичета) им растат фини косми по горните устни, които след това се разпространяват в останалата част от телата им. В повечето случаи, обяснява антропологът Стивън Хуан от Университета на Сидни, тази коса - наречена лануго - пада преди раждането на бебето и се абсорбира отново (или бива изядена) от бебето в утробата.

2. Бебетата нямат колене (или нещо от сорта).

Забелязали ли сте колко гъвкави са бебетата? Това отчасти се дължи на факта, че бебетата имат меки, гъвкави кости и големи части хрущял. Пателата на новороденото бебе (капачката на коляното) е съставена почти изцяло от хрущял. Когато бебетата порастват, области от твърда кост започват да се формират. Втвърдяването на капачката на коляното се случва около 10-12 - годишна възраст.

3. Бебетата имат повече кости, отколкото възрастните.

Може би си мислите, че в техните малки тела ще се помещават по-малко кости в сравнение с възрастните. Но бебетата всъщност са родени с около 300 кости, докато възрастните имат само 206. С течение на времето, някои от тези кости вкостеняват или срастват с други, за да образуват по-големи кости, особено в гръбнака и черепа.

4. Новородените бебета не проливат сълзи.

Разбира се, те крещят и плачат. Могат да вдигат голяма врява. Новородените бебета не проливат сълзи. Техните слъзни канали и жлези работят, но все още не произвежда достатъчно допълнително количество течност, за да осигурят нещо повече от смазване на окото. Бебешките "крокодилско сълзи" не са налични, докато бебето не навърши няколко седмици, или дори няколко месеца.

СТАТИЯТА ПРОДЪЛЖАВА ТУК >>>

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЗдравни съветиАлт. медицинаИсторияХранене при...ЛайфстайлЛеченияСнимкиНовиниРецептиИзследванияФизиологияКлинични пътекиСпортЕ-тата в хранитеСпециалистиБотаникаТестовеПсихологияСоциални грижиОрганизацииНормативни актовеПроизводители