Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 2)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 2)

9 откачени неща, препоръчвани на бременните в миналото (част 2) - изображение

Без значение дали става дума за първа, втора или пета рожба, всеки родител прекарва девет месеца, мислейки за щастието, което скоро ще държи в ръцете си.

Това включва вълненията по декориране на детска стая, подбиране на име, но и още много други родителски радости и тревоги.

Целият процес води след себе си някои интересни идеи за това какво една жена трябва да прави, за да се увери, че осигурява най-доброто за своето бъдещо дете. Не е чудно, че днешните медицински постижения карат някои традиционни методи от миналото да изглеждат изключително странни, но фактът, че някой е вярвал и спазвал съветите по-долу е още по невероятен.

Вижте за какво иде реч и споделете с нас в коментарите, ако си спомняте нещо по-лудо, което ви е препоръчвано по време на вашата бременност.

Ето какво са съветвани да правят бременните жени в миналото:

Да пият

кръчма от миналото

Лекарите препоръчвали бременните да си пийват малки количества червено вино, докато чакат рожбата си да се появи на бял свят. По-нататъшни проучвания, проведени през годините, твърдят, че малкото количество алкохол не би било проблем, но е по-добре, ако майката се въздържа от това.

Да не се движат особено

бременни жени, позиращи до кола

Майките в миналото били предупреждавани, че неравното пътуване с кола може да има ефект като този при участие в родео, а ако на една дама й се налага да пътува в "деликатно" състояние, тя трябвало да избере влак.

Да игнорират глада

стара снимка на бременна жена в супермаркета

Тялото на всяка жена реагира различно на създаването на нов живот и поддържането на тренировъчен режим или диета определено е добра идея. Но това правило изглежда се е прилагало спрямо жените от техните лекари и то не поради действително опасение за здравето, а просто за да се придържат към естетическите идеали.

Да избягват слънчевата светлина

бременна жена на слънчева светлина

Очевидно твърде многото слънце е вредно за всички и продължителното излагане на ултравиолетови лъчи може да е особено вредно за детето в утробата. Въпреки това, жените всъщност са били принудени да вярват, че излизането на слънчева светлина дори за миг е опасно, защото ще "сготви" бебето.

Модерните лекари все още съветват бременните да не се подлагат на слънчеви бани, но излизането на слънце (със слънцезащитни продукти!) е съвсем безопасно.

Да пропускат любовните ласки

двойка

Днес лекарите биха препоръчали някои действия в спалнята, които да помогнат за предизвикване на раждането, но в миналото д-р Джон Харви Келогг забранява всичко това, преди бебето да излезе. Той вярва, че детето ще наследи "либидните тенденции".

Лудост, нали?

Вижте първа част на статията ТУК

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: littlethings.com

Снимки: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноНовиниЗдравни съветиАлт. медицинаСпортВидеоНаучни публикацииПатологияКлинични пътекиСоциални грижиЛеченияИзследванияФизиологияЗдравни проблемиНормативни актовеСпециалистиПроизводителиХранене при...ИнтервютаБотаника