Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 8 странни навика, свързани със съня, от различни краища на света

8 странни навика, свързани със съня, от различни краища на света

8 странни навика, свързани със съня, от различни краища на света - изображение

От изкуството и спорта до кухнята различните култури правят нещата по различен начин - и спането не е изключение. Представяме ви 8 странни навика, свързани със съня, от различните краища на света.

Гватемала: Спане с кукли

кукли

Според традицията на маите в Гватемала, ако сте тъжни или притеснени, можете да намерите облекчение, когато спите с кукла под възглавницата си. Хората вярват, че когато се събудите на следващата сутрин, всичките ви притеснения ще бъдат отнети от куклата и ще се чувствате прекрасно.

Япония: Дрямка на работа

В Япония хората работят в продължение на много часове, което ги кара да си дремват, докато работят. Изследванията показват, че след кратка дрямка по време на работа, производителността на труда се покачва.

Мексико: Спане на хамак

хамак

Хората в Мексико предпочитат да спят на хамаци, отколкото на легла.


Норвегия: Децата спят на открито

бебешка количка

В Норвегия не е необичайно да видите количка, а вътре да спи дете, което е без родителите си. Те вярват, че оставяйки децата си да дишат чист въздух, докато спят, ще засилят имунитета им. Норвегия постоянно е на първите места сред най-сигурните страни за живеене, родителите на пръв поглед нямат основателна причина да се притесняват и да оставят малките без надзор.

Испания: Следобеден сън

жена спи

Ежедневният испански работен ден започва от около 9 часа сутринта до около 13:30 ч следобед. След това продължава от около 16:30 до 20:00 часа. По време на следобедната почивка или "сиеста", както се нарича, хората се прибират вкъщи, обядват и си поспиват, а след това се връщат на работните си места.

Обединено кралство: спане без дрехи

мъж и жена спят голи

Според изследване, проведено от Националната фондация по съня, една трета от анкетираните в Обединеното кралство съобщават, че спят голи.


САЩ: Спане с домашните любимци

момиче и куче

Докато има противоречиви теории относно ползите от сън с домашни любимци, това е начинът, по който американците спят. Проучванията показват, че над 70% от собствениците на домашни любимци споделят леглото си с четириногите си приятели.

Афганистан: Многофункционални спални

майка и дете

Концепцията за отделни спални не съществува в Афганистан. Стаите в къщата служат за множество цели. Когато дойде време за сън, хората разгръщат матраци, застилат със спално бельо и заспиват. На сутринта ги сгъват.

Кога заспиват децата в различните страни?

Някои хора си мислят че децата по цял свят заспиват по едно и също време, но действителност това е далеч от истината. Ето каква е тя.

Между 18:30 и 19:00 часа: Холандия
Между 19:00 и 20:00 часа: Нова Зеландия, Австралия, Обединеното кралство
Между 20:00 и 21:00 часа: Индонезия, Канада, Филипините, Съединените щати, Тайланд, Китай
Между 21:00 и 22:00 часа: Япония, Виетнам, Сингапур, Малайзия
Между 10:00 и 22:30 часа: Южна Корея, Тайван, Индия, Хонг Конг

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноФизиологияЗдравни съветиПсихологияХранене при...СнимкиАлт. медицинаСпортНовиниЛеченияДиетиИзследванияВидеоИсторияБотаника