Начало Лайфстайл За свободното време Непозната земя 8 реални истории на необичайни хора, които ще ви изумят – част 2

8 реални истории на необичайни хора, които ще ви изумят – част 2

8 реални истории на необичайни хора, които ще ви изумят – част 2 - изображение

Мъж, който се е научил да играе футбол въпреки факта, че е имал три крака, близнаци, които са живели и никога не са разговаряли с никого, освен един с друг ,мъж с 24 отделни личности - характеристиките на тези хора сигурно ви звучат като персонажи от роман. Но те съществуват, техните истории са реални и не спират да учудват хората. Безспорно този свят е пълен с невероятни хора, но днес бихме искали да ви разкажем за живота на най-необикновените.

Гигантите Мартин и Анна Бейтс

Мартин и Анна

Мислите ли, че е лесно да намерите съпруг за момиче, което е високо почти 243 см.? Не, не е. Но Анна, която е родена през 1846 г. в Канада, успява да си намери перфектен мъж.

Тя е родена в обикновено семейство: родителите, братята и сестрите й са средно високи. Тя тежала около 220 кг и имала огромни крака. Анна е била много хубава жена, въпреки огромните си размери. Когато е на 25 години, тя се влюбва в цирковия артист Мартин Бейтс. 

Когато Мартин и Ана се срещат, Бейтс е висок 241см., а според свидетели тя била дори по-висока (въпреки че била 9 години по-млада). Двойката сключва брак. И двамата са хора на изкуството и те остават в историята не заради височината им, а заради таланта им на актьори и музиканти. Двойката се опитва да има деца два пъти. На 19 май 1872 г. Анна ражда дъщеря, която тежи повече от 17 кг., но умира веднага. Седем години по-късно имат син, който тежи повече от 22 кг. Той живее само 11 часа, но според баща си е бил съвършен. Девет години по-късно Анна умира от сърдечен удар, а Мартин се жени отново. Неговата избраница е със средна височина.

24 личности в един човек: Били Милиган

Били Милиган

Били Милиган страдал от рядко психическо разстройство, което го кара да има 24 личности, които не са отговорни за действията на другите. Самият той можел само да контролира личността си (Били), но не и другите. В съзнанието му се бяха настанили мъже и жени, възрастни и деца, които имат различен глас и характер. И не всички са приятелски настроени. Някои от тях дори са извършили престъпления, които водят Били в съда.

Съдията, който изслушва мненията на експерти не осъжда Били. Вместо това той е изпратен за психиатрично лечение. Били прекарва 10 години в психиатричната клиника и е излекуван. След като е освободен оттам, мъжът създава малка филмова продуцентска компания, която фалира, след като не издава нито един филм.

Скоро след това Били спира да комуникира с всички. Известно е, че умира в дом за възрастни хора на 59-годишна възраст.

"Мълчаливите близнаци" - Джун и Дженифър Гибънс

мълчаливите близнаци

В Барбадос през 1963 г. се раждат близнаците Джун и Дженифър Гибънс. Те остават в историята като "Мълчаливите близнаци" – те са тихи, не комуникират с никого.

След като се местят в Уелс, родителите на момичетата осъзнават, че всъщност не са мълчаливи. Те комуникират, използвайки език, който само те двете разбират. Майката и бащата се опитват да отделят момичетата и дори ги изпращат в различни училища, за да ги накарат да общуват с други хора. Но това само влошава ситуацията, а когато двете се връщат у дома се изолират от външния свят. По цял ден пишат стихове и разкази с ужасяващи сюжети. Когато се уморяват да пишат за престъпленията на други хора, те започват да извършват свои собствени. Нападат случайни хора по улиците и предизвикват палежи. Съдията решава да изпрати момичетата в болница за психиатрично лечение. Те са разделени, но персоналът изпада в ужас, защото макар и не на едно място те седят в клетките по един и същ начин.

Журналистка на име Мария Уилямс в продължение на 11 години се мъчи да прехвърли близнаците в обикновена болница. След разговори с тях, момичетата споделят с Мария, че една от тях трябва да умре, за да може другата да има нормален живот. След смъртта на сестра си Джун започва да комуникира с близките си и се занимава с благотворителност за известно време.

Вижте първа част на статията ТУК

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиИсторияРецептиАлт. медицинаВидеоТестовеНаправления в медицинатаСпортЛюбопитноКомпании и организацииЛичностиОткритияГеография