Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 8 причини да зарежете социалните мрежи - част 2

8 причини да зарежете социалните мрежи - част 2

  8 причини да зарежете социалните мрежи - част 2 - изображение

Ще се почувствате по-щастливи

щастие

Негативните коментари могат да накарат човек да се почувства наранен, тъжен или ядосан, което води до депресия или безпокойство. Тъй като нашата зависимост от социалните медии расте, така и нашата емоционална привързаност от коментарите, които четем също расте. „Писмената дума често е по-лоша от изговорената поради постоянството й. Може да се почувствате така, сякаш не можете да избягате от тормоза, тъй като виждате коментарите всеки път, когато се върнете на обидната страница", казва Хършънсън. Ако се чувствате разстроени, след като превъртите социалните мрежи, то това е знак, че трябва да предприемете сериозна почивка.


Бихте могли да промените живота си

медитация


„Въпреки че се отказах от социалните медии само за седмица мигновено почувствах положителните ефекти, така че ангажирането с по-дълъг период може да бъде абсолютно променящо се“, заявява авторът Бейли Гадис. Тя признава, че в началото се е почувствала „празна“. „Бях поразена от това, колко застоял и безсмислен начин на живот водя. Бях отегчена. Изтласкващият ефект на социалните медии ме накара да се отегчавам“, разкрива Бейли. "След две седмици моята самота, скуката, социалната несправедливост и безпокойството започнаха да се износват", споделя Гадис. Тя обяснява, че това състояние е било заменено от продуктивност, оригинални идеи, нови приятели, разговори, „обновена връзка“ с физическия свят. Детето ми бе по-щастливо, защото започнах да му отделям повече време“, споделя тя. Гадис преживява всичко това само след 30 дни отказ от социалните медии. Ако се чувствате изгубени или не намирате смисъл от живота си, задайте си въпроса дали не е време да намалите силата на звука на социалните медии около вас?


Време ли е да се откажете от социалните мрежи?

жена


За щастие не е нужно напълно да се откажете от компютъра и смартфона си, за да започнете да получавате някои от тези предимства. Всичко, което трябва да направите, е да предприемете случайна почивка.
"Настроението ви се влияе от това, което виждате в социалните медии. Ако започнете да се чувствате тъжни, депресирани, ядосани или ревниви от това, което виждате онлайн, това е знак, че всички тези снимки и коментари влияят на вашето самочувствие.

приятели

Ако забележите, че настроението ви започне да се контролира от това колко харесвания или коментари получава вашето селфи, най-добре е за вас и вашето здраве да предприемете сериозна почивка.

източник: thelist.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияАнкетиНовиниСнимки