Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 2

7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 2

7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 2 - изображение

Нашето ежедневно поведение играе главна роля при определяне на дълголетието ни. Освен токсините от околната среда, на които се излагаме не по наше желание и химикалите, които поемаме под собствения си контрол - наркотици, алкохол, консерванти в храната и т.н., има още фактори, ускоряващи остаряването, за които се обзалагаме, че не сте мислили. Тук са 7 от тях.

Забележка: Разпознаването на поведенията, които предизвикват възпаление, както и неговото възпрепятстване, са ключови моменти, които ни позволяват да съхраним здравето си. Стана очевидно, че хроничното възпаление е огромен фактор при развитие на рак, диабет, болестта на Алцхаймер, сърдечни проблеми, всъщност почти всички сериозни заболявания. Бихме искали да ви уведомим предварително, че възпалението е резултат от повечето от изброените по-долу.

Пенсионирането (рано)

Красотата на модерните технологии и науката позволява на човечеството да удължи живота си. Като се има предвид това, много хора избират да работят до 70-те, вместо да се пенсионират, както е прието през 60-те си години. Резултатите от проучване, проведено от Института по икономическите въпроси показват, че:

  • "Пенсионирането намалява вероятността да останете в много "добро" или "отлично" здраве с около 40%;
  • Пенсионирането увеличава опасността от клинична депресия с около 40%;
  • Пенсионирането увеличава вероятността за поне един диагностициран физически проблем с около 60%;
  • Пенсионирането увеличава вероятността да се наложи да вземате лекарство за такова заболяване с около 60%.;

Начинът да останете здрави е да бъдете активни и заети. Това не означава задължително да запазите работата си. Пътуването е един чудесен начин да пазите тялото и ума си под контрол. Друга чудесна идея е да запишете нещо за учене или да посещавате класове. Усвояването на нови хобита също ще помогне за тази цел. Поддържайте заетост, и ако се чувствате депресирани, но физически способни, тогава може би търсенето на по-простичка втора кариера е идеално решение за вас.

Слушалки и концерти

Няма нищо, което да замести доброто изпълнение на живо. Нали? Но, в зависимост от това колко сте близо до колоните, когато сте на концерт и / или колко силно слушате музиката си, може сериозно да навредите на слуха си, а нищо няма да ви накара да се чувствате по-стари, от това да не сте в състояние да чувате правилно.

Докато при слушането на музика със слушалки е логично да поддържате силата на звука на по-подходящо ниво. При концерти можете да възпрепятствате врадата с помощта на тапи.

Повечето хора почти никога не смятат за нужно да прегледат ушите си. Но, ако това по-горе звучи като вас, то във ваш интерес е да вземете тези предпазни мерки.

Самота

Лесно е да предположим, че самото чувство може да създаде депресия и стрес, но също така влияе върху кръвното налягане и имунната система, и може да бъде причина за сърдечни атаки и инсулт. Ситуацията е по-опасна при по-възрастните.

Проучване посочва, че самотата или социалната изолация са толкова опасни за общото ви благосъстояние, колкото и затлъстяването.

Любовта е много важен компонент на нашето благополучие и понякога вашата компания е необходима на хора, които искат да стоят далеч от света или са социално различни.

Преработени въглехидрати и фалшива храна

Всички сме чували израза "Вие сте това, което ядете". Качеството на храните, които поемате, е основен фактор за поддържане на доброто здраве; вашата диета наистина е всичко! Бързото хранене, нездравословната храна, захарта, преработените храни - знаете какво е добро за вас и какво не. Освен натрупването на тегло, някои съмнителни съставки в опакованите храни пораждат многобройни опасения, вариращи от ракови заболявания до отказ на определени органи - как те биват означавани като "безопасни" не е в нашата компетенция. Трябва да осъзнаете, че храната не е само калорична; всички храни се метаболизират по различен начин, поради което качеството на съставките има значение!

Освен да избягвате напълно опасните храни, придържайте се (доколкото е възможно) към органични продукти; по каквато и да е причина, ако не можете да получите достъп до биологични плодове и зеленчуци, ги почиствайте добре от пестицидите!

Вижте и останалите ТУК >>>

Източник: newszoom.com

Снимки: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаСпортХранене при...СнимкиБотаникаПроизводителиХрани и ястия