Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 1

7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 1

7 шокиращи неща, които ни състаряват всеки ден – част 1 - изображение

Нашето ежедневно поведение играе главна роля при определяне на дълголетието ни. Освен токсините от околната среда, на които се излагаме не по наше желание и химикалите, които поемаме под собствения си контрол - наркотици, алкохол, консерванти в храната и т.н., има още фактори, ускоряващи остаряването, за които се обзалагаме, че не сте мислили. Тук са 7 от тях.

Забележка: Разпознаването на поведенията, които предизвикват възпаление, както и неговото възпрепятстване, са ключови моменти, които ни позволяват да съхраним здравето си. Стана очевидно, че хроничното възпаление е огромен фактор при развитие на рак, диабет, болестта на Алцхаймер, сърдечни проблеми, всъщност почти всички сериозни заболявания. Бихме искали да ви уведомим предварително, че възпалението е резултат от повечето от изброените по-долу.

Алергии

В по-голямата си част алергичната реакция се равнява на възпаление -  ако вашите са изключително остри, това означава, че може би страдате от хронично възпаление. Препоръчително е да посетите специалист, за да проверите към какво е вероятно да имате алергия.

Сън

Всички ние можем да ясно да усетим жертвите, които тялото ни дава, когато не получаваме подходящо количество почивка. Лошото настроение и физическата нервност са най-лесно забележимите резултати от липсата на сън, но възпалението също е резултат от хроничното недоспиване. Наред с това, липсата на сън  потиска метаболизма и компрометира имунната ви система. Проучванията показват, че липсата на сън е най-високият претендент в редицата на причинителите на сърдечни заболявания, алергии и астма. Интересното е, че постоянното преспиване също оказва отрицателно влияние върху тялото ви – стремете се към 6-8 часа сън всеки ден!

Тегло

Невъзможността да се поберете в любимата си дреха трябва да е последна грижа във вашия списък с нежеланите реакции от наднорменото тегло. Да бъдете в горната граница на препоръчителния индекс на телесна маса (BMI) не е кой знае колко лошо, но минаването отвъд тази точка е. Бидейки с наднормено тегло, вие сте застрашени от огромен списък със заболявания - такива, с които повечето от вас са запознати. Само някои заболявания, които се причиняват от затлъстяване, са: диабет тип 2, високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, инсулт, рак, сънна апнея, остеоартрит, мастен черен дроб, бъбречно заболяване и проблемна бременност. 

Проблемът с теглото не е задължително неговия излишък, подобни последици могат да настъпят и от недостатъчно тегло. Един от главните проблеми, свързани с поднорменото тегло, е влошаване състоянието на мускулите.

"ИТМ отразява не само телесните мазнини, но и мускулната маса... Трябва да осъзнаем, че здравият и силен индивид е този, който има разумно количество телесни мазнини, а също и задоволителна плътност на костите и мускулите", казва д-р Рей, лекар-изследовател в болница "Свети Михаил" и института Ли Ка Шинг, Америка.

Анемия, сериозен недостиг на витамини (повечето от нас дори не разбират сериозността на заболяванията, причинени от недостиг на витамини), увреждане на органите и безплодие са само някои от опасностите, пред които е изправен човек с недостатъчно тегло.

Вижте и останалите ТУК >>>

Източник: newszoom.com

Снимка: pennmedicine.org

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноАлт. медицинаХранене при...СпортСнимкиБотаникаПроизводителиХрани и ястия