Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 7 ценни урока, които всеки научава през първата година на брака

7 ценни урока, които всеки научава през първата година на брака

7 ценни урока, които всеки научава през първата година на брака - изображение

Повечето двойки смятат, че бракът не променя нищо, тъй като повечето хора вече са прекарали значително време с любимия човек. В голям брой от случаите дългогодишните връзки са необходима стъпка, преди да се предприеме женитба. Независимо от това, дори тези мъже и жени, които са били сигурни, че всичко ще си остане постарому, осъзнават, че първата година от брака е осеяна с купища изненади, откровения и трудности.

Изглежда, че узаконяването на една връзка значително променя динамиката между двамата партньори. Без значение дали сте били заедно само няколко седмици, преди да решите да се ожените, или сте прекарали множество години като двойка, запомнете, че ви очакват голям брой разкрития през първите 12 месеца!

Понякога ще си лягате сърдити

Един от най-често даваните съвети на сгодените жени е никога да не си лягат сърдити на партньорите си. Колкото и прекрасно да звучи това напътствие, истината е, че не е реалистично.

"Първата година от брака е трудна, защото я прекарвате в осъзнаване на новата си роля като съпруга и как вие и вашият съпруг ще сте партньори цял живот. Конфликтите са неминуеми. Понякога да си легнеш, докато си все още ядосан на половинката си, е разбираемо – споровете просто имат нужда от кратка пауза. Когато се събудите на следващата сутрин, нещата обикновено вече не изглеждат толкова трагични. Често със съпруга ми се смеем, че въобще сме подхванали подобни безсмислени спорове" – споделя Аманда, наскоро омъжена булка от Мичиган.

Възможно е да не сте съгласни относно бъдещето си

Провеждането на важните дискусии относно финансите, професионалните цели и дали да имате деца е добре да се случи преди сватбата. Ако не сте напълно ясно с мечтите и стремежите на половинката си, то тогава първата година от брака ще е време на разкрития, спорове и евентуални разочарования.

"Първите 12 месеца представляват най-големия тест дали двама души си подхождат като партньори в зависимост от обстоятелствата преди сватбата. Заедно със съпруга ми винаги сме били честни относно какво искаме от бъдещето. Винаги е интересно да чуем истории за двойки, които никога не са обсъждали въпроса с децата или къде искат да живеят преди да пристъпят към женитбата. Това може да направи първата година много трудна" – разказва Сюзън от Бруклин, Ню Йорк.

Определете своите собствени очаквания

"Едно от най-значимите неща, които научих през първите 12 месеца от брака, беше да игнорирам очакванията на останалите за връзката ни. Неща като кога трябва да имаме деца и какви роли всеки от нас двамата трябва да поеме. Ние сами поставихме целите и очакванията си като двойка и продължихме да се развиваме с нашето темпо. Единайсет години по-късно мисля, че се справяме доста добре" – споделя Сара от Милфорд, Мичиган.

Отпразнувайте първата си година като съпруг и съпруга

Не всяка двойка може да отпразнува женитбата си с меден месец веднага след сватбата си – както е и случаят с Рейчъл и нейния нов съпруг Ланд О’Лейкс от Уисконсин. Това обаче не означава, че не може да отбележите хубавото събитие по друг начин.

"Наложи се да се върнем на работа в понеделника след сватбата. Затова решихме да си организираме няколко не толкова мащабни медени месеца – малки приключения през уикенда – за да се насладим на първата година от брака ни" – разказва Рейчъл.

Намерете време за себе си

Редовните срещи са изключително важни за вашата връзка, но отделянето на малко време за вас самите е от голямо значение.

"Необходимо е да намерите време за себе си и приятелите си поне веднъж на месец. Това че сте омъжена, не означава, че трябва да игнорирате приятелите си или да не правите неща за себе си. Целта е да се постигне баланс и не сте лоша съпруга, ако не прекарвате всеки момент с новия си съпруг" – заявява наскоро омъжената Лиса, която живее в Бъркли, Мичиган.

Научете се как да се справяте със семейните кризи

Рейчъл от Северен Холивуд, Калифорния, която е отскоро съпруга, разказва, че най-важният урок, който е научила досега, е всеки един от тях да се справя с проблемите на собственото си семейство.

"Моето семейство комуникира прекалено много, а неговото въобще, което понякога ме влудява, но съм се научила, че когато изразя мнението си, предизвиквам спорове. Просто не е моето място да се намесвам в това" – споделя Рейчъл.

Не се опитвайте да спечелите аргументи

Един от най-важните уроци, които Милиса от Уисконсин научава през първата година от брака, е да не се опитва винаги да спечелва всички спорове.

"Това не означава, че винаги се съгласявам с неговото мнение, просто разговаряме спокойно за различията си. Научих, че тайната е да не приемате споровете за състезания. Не се опитвайте да печелите всеки аргумент или да доказвате, че половинката ви греши – вместо това се опитайте да разрешите всеки един проблем и да продължите напред. Понякога това означава да си признаете, че сте в грешка или да направите компромис. Но ако се опитвате да докажете правотата си заради собствената си гордост, то тогава конфликтът само ще се задълбочи" – твърди Милиса.

По статията работи: Нора Маркова
Източник: hellogiggles.com
Снимки: unsplash.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноСнимкиАнкетиНовиниСоциални грижиЗдравни съветиТестове