Начало Лайфстайл Аз и моето семейство Семейни ритуали и традиции 7 неща, които не трябва да правите, когато сте на сватба

7 неща, които не трябва да правите, когато сте на сватба

7 неща, които не трябва да правите, когато сте на сватба - изображение

Джен Гланц е професионална шаферка. Наистина, не се шегуваме. Тя е присъствала на повече от 30 сватби и има дял в сватбената компания Bridezillas и Шаферки под наем. Джен дори е написала мемоари, които проследяват най-дивите й сватбени преживявания.

Но понякога гостите стават прекалено луди. Вижте какво не е препоръчително да правите, когато сте поканени на сватба.

Не носете бяло

Дори ако дрехите ви не приличат на сватбена рокля, дори цветът на роклята ви да е по-скоро кремав, просто не го правете. Отстрани изглежда сякаш искате да отвлечете вниманието от булката.

Не водете някого без да сте питали

Ако доведете новото си гадже, с което вероятно не сте били, когато сте получили поканата за сватбата, запитваща ви дали ще дойдете с партньора си, това ще обърка цялата подредба на местата в ресторанта, както и ще увеличи броя на порциите. Освен ако не сте женени или сгодени, правилото е "ако няма пръстен, не го водите".

Ако искате да доведете някого, попитайте предварително младоженците или организаторите на сватбата.

Не преследвайте двойката

Хората, които се женят, имат много социални задължения за изпълнение. Ако не познавате никой друг на сватбата, опитайте се да завържете няколко нови запознанства.

Дори булката да е единствения човек, когото познавате на сватбата, не можете да я следвате навсякъде по петите, само за да не ви е скучно. Поговорете с хората на вашата маса, опознайте се, танцувайте. Кой знае, може това познанство да се окаже приятелство за цял живот.

Не грабвайте микрофона за щяло и нещяло

Ако двойката или семейството искат да кажете нещо в тяхна чест, те вероятно ще ви помолят. Не се бутайте за микрофона непоканени.

"Ако не сте били помолени да вдигнете тост, първо попитайте двойката дали искат да го направите, вместо просто да грабнете микрофона от диджея или от кума и да говорите направо," казва Гланц.

Не се напивайте до безпаметност

Отвореният бар и питиетата по масите предполагат, че можете да се поотпуснете, но не прекалено. Пияните гости по сватбите са жалка картинка.

"Хората възприемат сватбите като място, където могат да дивеят, празнуват и да се забавляват и определено е така, но уважавайте домакините на партито."

Не повреждайте имуществото

Счупените чаши са нещо нормално. Но счупените мебели? Не толкова. Все пак това е ресторант или зала за празненства, не хола ви вкъщи.

Не си отивайте рано

Ако се сбогувате с двойката по средата на сватбеното тържество, те може да си помислят, че ви е било скучно и просто не можете да понесете да останете и минута повече. Вместо да им казвате довиждане, просто си тръгнете и се свържете с тях след няколко дни, за да им поднесете своите поздравления и обяснение защо е трябвало да си тръгнете.

"В тези случаи по-добре просто се измъкнете."

източник: businessinsider.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиРецептиЛюбопитноСпортНовини