Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 7 навика от различни култури, които ще искате да придобиете

7 навика от различни култури, които ще искате да придобиете

7 навика от различни култури, които ще искате да придобиете - изображение

Културите от цял свят са толкова вариативни и отдалечени една от друга. Но в днешно време имаме достъп до всеки край на света, дори виртуален. Чрез този обмен на информация, можем спокойно да разменяме рецепти, книги, та дори и устойчивите навици на дадено население.

А ето и някои от най-полезните неща, които отделните култури са развили като традиция и навик. Някои от изброените характеристики могат преспокойно да станат част от ежедневната ви рутина, за да вкарате малко екзотика и глезотийки в монотонните си и стресиращи дни.

АВСТРАЛИЙЦИТЕ СЕ СЪСРЕДОТОЧАВАТ ВЪРХУ МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЕ

Все повече австралийци търсят баланса в живота си, поставяйки на равни позиции социалните си дейности и менталното си здраве. Най-честата форма на умствена почивка при тях е ваканцията. Те са се фокусирали изцяло върху пълноценния и здравословен живот, както и приоритизирането на психическото и физическото си състояние.

ГЪРЦИТЕ ПРИЕМАТ ЗЕЛЕНЧУЦИ В ОГРОМНИ КОЛЧЕСТВА

Гърците ежедневно се хранят с много зеленчуци. И това просто е част от естествената им средиземноморска диета, която включва съчетанието на здравословни мазнини с множество зеленчуци и протеини. Благодарение на пълноценните им хранителни навици, гърците се наслаждават на диета, която ги снабдява по естествен начин с витамин К, магнезий, калий и много други витамини и минерали, които подпомагат благоприятното функциониране на организма им.

В ТАЙЛАНД СА НАЯСНО С ПРИНОСИТЕ НА РЕДОВНИЯ МАСАЖ

За много хора по цял свят масажът е глезотия само за специални поводи. В Тайланд обаче тази глезотия е част от тяхното здравословно ежедневие. С редовните масажи те редуцират стреса, отпускат мускулите, лекуват наранявания и подпомагат храносмилането си.

ХОЛАНДЦИТЕ СЕ ДВИЖАТ НЕПРЕСТАННО

Холандците са известни със своите велосипеди. Това е основният транспорт на почти всеки човек в страната, независимо дали отива на работа, на тренировка или на пазар. В градове като Амстердам карането на колело е максимално улеснено и обезопасено.

ЯПОНЦИТЕ КОНТРОЛРАТ ПОРЦИИТЕ СИ

В Япония презентирането на храната е от изключителна важност. Ястията са цветни с голямо разнообразие от зеленчуци. Но най-важното е, че порциите им винаги са малки. Независимо какво хапват, те си подсигуряват малко количество калории и предотвратяват преяждане и затлъстяване.

ЧУВАЛИ ЛИ СТЕ ЗА ТУРСКА БАНЯ

Релаксиращият душ в края на деня си има своите плюсове, но когато става въпрос за баня, турската е най-добрата. В Турция ползват хамама (турската баня) не само за хигиена, но и като средство за релаксация. Този навик подпомага успокояването и енергизирането на организма, но има и още – тази разновидност на парната баня намалява значително стреса.

ИНДИЙСКАТА ЛЮБОВ КЪМ ПОДПРАВКИТЕ

В Индия няма нужда да се срамувате, че използвате твърде много подправки. Освен, че правят храната по-ароматна, подправки като джинджифил и куркума могат да помогнат изключително много на храносмилателната система.

Редактор: Милена Минчева

Източник: goodnet.org

Снимки: freepik.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноИсторияПсихология