Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 6 ужасяващи насекоми, на които не им пука за правилата на Майката природа – III част

6 ужасяващи насекоми, на които не им пука за правилата на Майката природа – III част

6 ужасяващи насекоми, на които не им пука за правилата на Майката природа – III част - изображение

Природата прелива от невероятни явления, животни и чудеса… разбира се, ако не се вглеждате прекалено отблизо, защото може да бъдете и ужасени. Когато изучавате някои от създанията на Майката природа под лупа, става ясно, че докато човекът е изграден от въглерод и вода, насекомите са направени от равни части кошмари и адска ярост.

Борнейска гигантска червена пиявица, която всъщност е като трифазна помпа

Животинският свят на Борнео е постоянен източник на ужаси, включващи и огромен 60-сантиметров земен червей. Добрите новини са, че въпреки отвратителния си вид, тези червеи са безобидни. Лошата е, че това въведение изобщо не е за тях. Става въпрос за нещото, което ги лови.

Един ден Бог изпил повечко уиски и решил да открие как би изглеждал един месояден ректум. Резултатът бил гигантската червена пиявица, която се открива само в района на борнейската планина Кинабалу.

Това кошмарно създание е открито само преди две години. Пиявицата се плъзга по горската земя с шокираща скорост, надушвайки слузестите следи, оставени от огромните земни червеи. Когато открие някой, личинката го поглъща както вие бихте засмукали гигантска спагета.

Имайки предвид скорошното откритие на това ужасяващо създание, учените все още са в процес на изследването му. Преди да сме открили начин да изселим тази адска пиявица до далечните луни на Юпитер, ние ви препоръчваме да стоите далеч от Борнео. За всеки случай.

Пчели, които се хранят с месо, и от него правят мед

Пчелите лешояди не си набавят протеини от полена и нектара на цветята като повечето пчели. Както предполага названието им, те се хранят с плътта на мъртви животни. Пчелите лешояди са снабдени с остри челюсти, за рязане на месо; те преследват своите месоядни роднини благодарение на следите от феромони и след това като роботи се гмурват в труповете на животните и упорито като трудолюбиви пчели унищожават кожа и пера и превръщат труповете в скелети за няколко часа.

Разбира се, причината поради която пчелите правят мед, е че те не изяждат цялата си храна веднага – тяхното оцеляване зависи от способността им да я складират както за себе си, така и за развиващите им се деца. Поради тази причина медът няма срок на годност. Но докато насекомите не си измислят свои собствени малки хладилници, пчелите лешояди ще имат един огромен, миризлив проблем: месото гние. Тогава как тези летящи месари оцеляват?

Много лесно. Те правят онова, което правят всички пчели: мед. Мед от месо.

Пчелите лешояди консумират месото, използвайки вещество, което се отделя от челюстта им и разгражда плътта. След това с вътрешности, пълни нектар от плът, те се връщат към колонията си и повръщат отблъскващата смес от полуразградена мърша за своите приятели. Техните приятели изсмукват този ужасяващ сок и го превръщат в богата на хранителни вещества течност, която може да се съхранява неопределено дълго време. Нали се сещате, като меда.

Към първа част > > >

източник: cracked.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноНовиниРецептиАлтернативна медицинаБотаникаЛечения