Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 6 неща, които не трябва да правите с партньора си, ако искате да запазите известна мистерия

6 неща, които не трябва да правите с партньора си, ако искате да запазите известна мистерия

6 неща, които не трябва да правите с партньора си, ако искате да запазите известна мистерия - изображение

Исадора Баум е сертифициран здравен обучител, който работи с клиенти, които желаят да се чувстват щастливи и доволни в отношенията си. Тя ни подшушва, че е добре да оставим частичка мистерия, която да поддържа в партньора чувството, че има още какво да научи за нас. Ключовият аспект на връзката е този непрекъснат стремеж да опознаеш другия и ако всичко помежду ви е на масата, то тя може да изглежда застояла. Не е ли това най-честата причина за раздяла? Ето 6 неща, които не трябва да правите около партньора си, за да запазите магията жива.

1. Планирането на едни и същи неща през цялото време

Според семейния консултант Дейвид Бенет, ако планирате едни и същи събития и дейности, като вечери, филми и пътувания през уикенда, отново и отново, то ще бъдете предсказуеми. Липсата на мистерия и приключение може да накара партньора ви да се отегчи от вас и от връзката, и да започне да ги търси другаде.

2. Споделяте всяко едно нещо

Не е нужно да прекалявате със споделянето на абсолютно всичко, когато става въпрос за романтични взаимоотношения, казва Бенет. "Много двойки общуват помежду си с текстови съобщения и телефонни обаждания, а след това и лично – те знаят толкова много за себе си, че няма място за мистерия и закачки", обяснява още той. Всичкото това може да отегчи партньора ви да слуша за вас и денят ви, което не е добър знак за вашето бъдеще.

3. Усвоявате всичките хобита на партньора си през цялото време

Разбира се, както във всяка добра връзка, е хубаво да споделяте общи интереси или поне да сте отворени към тези на партньора си от време на време. И все пак, не забравяйте за вашите собствени хобита. Никога не трябва да пренебрегвате собствените си интереси, за да сте част от тези на партньора си, тъй като ще загубите от поглед собствената си индивидуалност. Лесно е да намерите хоби и да му се наслаждавате, независимо от това дали човекът до вас е част от него или не.

4. Правите всичко заедно

Ако правите всичко заедно, без да имате отделни животи и хобита, то няма да оставите и капчица неизвестност. Просто винаги ще знаете какво прави другия, какво мисли, какво яде за вечеря и т.н. Скучно, нали? Вместо това, прекарвайте време един без друг, за да запазите здравословен елемент на изненада.

5. Винаги пътувате заедно

Хубаво е, че обичате партньора си, но е нужно да отделяте известно време, в което да имате възможност да се свързвате със себе си, казва Шломо Залман Брегман, равин и сватовник. Искате пример? Можете да пътувате сами. Тази независимост ви помага да презаредите и дава възможност на партньора ви да преживява доза вълнение, докато ви чака да се върнете у дома.

6. Нямате приятелства извън връзката

Често двойките се движат в общи приятелски групи, тъй като е типично да се правят срещи по двойки или просто да се излиза с едни и същи хора заедно. Какво ако ви кажем, че има много ползи от това да имате свои собствени приятелства. Те ви дават възможност за малко откъсване от партньора и ви позволяват да обсъдите някои проблеми, които може да не са подходящи за споделяне с него. Това е и друг начин да запазите малко мистерия.

Ако правите някое от тези неща, може би не оставяте достатъчно материал за въображението или не ви е достатъчно интересно. Връзката е пътуване и приключение, така че спонтанността и безгрижието може да помогнат да поддържате тази енергия жива.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: bustle.com

Снимка: pexels.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлПсихологияЛюбопитноЗдравни съветиСнимкиИсторияНовини