Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 6 начина да избягате от ежедневието

6 начина да избягате от ежедневието

6 начина да избягате от ежедневието - изображение

Всекидневни графици и ежедневните срещи, често не ви позволяват  да се насладите на малките радости в живота? Не е нужно да правите нещо екстравагантно. Просто  отпуснете малко юздите и вижте къде ще ви отведе пътуването. Ето няколко прости начина да започнете да бъдете щастливи – от днес.

Поздравете зората

Дори да не обичате да ставате рано сутрин, планирайте поне веднъж  в седмицата да наблюдавате  изгрева. Пригответе се за този момент, като изберете подходящо място и чаша ароматно кафе. Слънцето постепенно се издига, напомняйки за всички възможности, които ни предоставя един нов ден.

зора

Планирайте мини пътешествие

Дайте си допълнително време, за да направите обиколен маршрут за работа. Опитайте по странични улици, вместо по стандартния булевард или магистрала. По този начин ще се срещнете с различни хора и ще станете свидетели на интересни случки.

посока

Изключете телевизора

Гледането на телевизия е пасивна дейност. Защо не изключите  устройството поне за един ден и активно да потърсите забавления на други места? Прочетете книга, разходете се в парка с приятели, отидете на театър или просто се наслаждавайте на мълчанието.

изключване на телевизор

Напишете стихотворение

Събудете вътрешния си Шекспир, като напишете стихотворение от думите, които намерите във вестници, списания, книги. Ето една интересна игра. Изберете всяка трета дума от намерения си материал, изрежете я и след това се опитайте да сглобите стих. Смехът и забавлението са гарантирани!

писане

Обърнете монета

Не можете да решите между две неща от менюто или какво да правите в случаен неделен следобед? Извадете от джоба си монета и  се оставете на късмета. Ще бъдете приятно изненадани от резултата.

 

Кажете "Bonjour! Ciao! Hallo! "

Научете как да поздравявате някого на нов език. Това е бърз и лесен начин да придобиете няколко прости фрази като "Как си?" и "Благодаря". След като сте ги  усвоили, намерете някой в социалните мрежи, с когото да ги практикувате. 

думи

източник: brightside.com

снимки: pixabay.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСпортАлт. медицина