Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 9 компании, които стимулират работниците си да пътуват

9 компании, които стимулират работниците си да пътуват

9 компании, които стимулират работниците си да пътуват - изображение

Вярвате или не, по света има компании, които подпомагат финансово ваканциите на работниците си. Сигурно звучи невероятно, но пък може би е време да обмислите бъдещето си работно място…

Сайтът за анонимни рецензии Glassdoor наскоро пусна списък с фирми, които предоставят парична подкрепа на работниците си, за да могат те да планират своите пътешествия без ограничения. А компаниите от този списък биват отсени още веднъж от FlexJobs (сайт, занимаващ се с подбиране на нетрадиционни професионални направления). Той представя 9 фирми, които не само ще подпомогнат екскурзиите ви, но и ще предложат гъвкаво работно време, с което да съчетаете двете неща.

Airbnb

Сайтът за настаняване Airbnb е помогнал на безброй много хора да намерят своето перфектно местенце за отсядане в страната и чужбина. Оказва се обаче, че и работниците в онлайн платформата биват подпомагани за своите пътувания. Ежегодно фирмата предоставя значителните 2 000$ в купони на служителите си.

BambooHR

Компанията, фокусирана върху развитието на човешките ресурси, подобно на предходната, връчва същата сума на работниците всяка година.

Evernote

Може би името ви е познато повече като приложение, подпомагащо организацията на време и колаборирането на цели и задачи. Работодателите в Evernote не слагат лимит върху отпуската на работниците, а освен това им дава и 1 000$ под формата на годишна стипендия за пътуване.

Expedia

Възможностите за пътуване нарастват изключително много при компании в туристическата индустрия, така че е напълно естествено за популярния сайт за резервации Expedia да помага на служителите си да обикалят света, получавайки частично възстановяване на похарчената за пътуване сума (между 250-750 годишно), заедно с отстъпки при покупки, които правят чрез уебсайта.

FullContact

Компанията, подпомагаща отделни фирми и техните бизнес връзки, предлага на работниците си огромната сума от 7 500$ годишно, предвидени само за екскурзии, като дори не им се позволява да работят през това време.

Moz

Софтуерната маркетингова фирма предоставя на служителите пространен ваканционен пакет, включващ много привилегии, една от които е възстановителна сума за ваканции, възлизаща до 3 000$.

Travelzoo

Сайтът се занимава с разнообразие от варианти за екскурзии, съчетавайки офертите си с местни развлекателни компании. На служителите пък се раздават стипендии за пътуване в размер на 1 500$, за да "резервират престой в хотел, ваканционен пакет, круиз или самолетен билет, които се предоставят от нашите 28 милиона членове по света", казва президентът на Travelzoo в Северна Америка – Майкъл Стит.

TripAdvisor

Също като Expedia, TripAdvisor подтиква служителите си да пътуват, за да видят отблизо и да пробват офертите, които самият сайт предлага. Освен че дават минимум 250$ годишно възстановяване на екскурзионни разходи, TripAdvisor предоставят още и намаление за всяко запазване на хотели, полети и пр., направени от сайта.

United Airlines

Служителите на United Airlines пътуват извънредно много, но не само по работа. Те имат постоянни намаления за самолетни билети, които могат да ползват от всеки край на света.

Редактор: Милена Минчева

Източник: coastalliving.com

Снимки: pixabay.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЛайфстайлЗдравни съветиЛюбопитноПсихологияСпортАлт. медицина