Начало Лайфстайл Аз и моето семейство За дома и градината 6 замърсени пространства в кухнята, които не трябва да забравяме да изчистим

6 замърсени пространства в кухнята, които не трябва да забравяме да изчистим

6 замърсени пространства в кухнята, които не трябва да забравяме да изчистим - изображение

Всички ние имаме изграден стандартен начин за почистване, особено когато става въпрос за едно от най-натоварените помещения в нашата къща: кухнята. Независимо дали сте перфекционисти като Моника от "Приятели" и търкате всичко до блясък и съвършенство или бързате да приключите бързо, има някои места, по-специално, които са склонни да събират множество бактерии. Въпреки това, някои от следващите 6 места, могат да бъдат забравени при стандартното почистване. Прочетете статията докрай, за да разберете как успешно да ги почистите, ако до този момент те не са получили вниманието, което заслужават.

Кухненски плот

кухненски плот

Кухненските плотове са на върха на класацията, а причината е сериозна – в тях се натрупват огромно количество микроби всеки ден. Ние подготвяме всички наши ястия на плота, както и поставяме всякакви предмети там ( чанти, портмонета, ключове, телефони) – вещи, които използваме всекидневно.
Почистването на кухненския плот с любимия ви универсален препарат и избърсването им веднъж или два пъти седмично ще гарантира една много по-дезинфекцирана и чиста повърхност.

Кухненска мивка

кухненска мивка

Точно до кухненския плот стои и кухненската мивка, друга област, която е склонна към бактерии и други натрупвания. Какво ли не изхвърляме в нея ежедневно. Имайте предвид, че използването на мръсна гъба, за да почистите мивката на всеки няколко дни, не помага, а само разпространява повече микроби. Вместо това не забравяйте да използвате чиста гъба, за да почистите мивката с дезинфектант. Профилактиката веднъж седмично е достатъчна.

Гъби и четки за почистване

гъби и четки за почистване

Говорейки за гъби и други четки за почистване те също се замърсяват! И то много. Може лесно да се забрави, че и те трябва да бъдат почистени. Последното нещо, което искате, е да използвате гъбичка, пълна с микроби, за да "почистите" останалата част от вашата кухня.

Хладилни чекмеджета

хладилни чекмеджета

Чекмеджетата в хладилника може да изглеждат непроницаеми за бактериите, но това не е точно така. Колко пъти ви се е налагало да изхвърлите сирене с изтекъл срок на годност, зеленчуци? Ако не внимавате, наличието на стара храна в тези чекмеджета може да започне да събира бактерии.
Не заабравяйте да оставите вашето месо в отделно чекмедже от плодовете и зеленчуците . От време на време, изваждайте всяко едно от чекмеджетата и го изплакнете с подходящ препарат и топла вода. Това ще ви помогне да премахнете засъхналите петна.

Кафе машина

кафе машина

Нашите кафемашини често са забравени, когато става дума за почистване в кухнята, но тази любима малка машина е друг подходящ терен за микроби, особено и в резервоара за вода.

Копчетата на фурната и ключовете за лампи

копчета на фурната

Ако сте запален готвач, който винаги подготвя храна за себе си и семейството, дори и да си миете ръцете, микробите, които се трупат по тези места са много. Замислете се кога е бил последният път, в който сте почистили внимателно ключовете за лампите. Почиствайте тези места веднъж или два пъти в месеца.

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: popsugar.co.uk

Снимки: nationalhill.com

Още по темата:

3.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиЛайфстайлРецептиНовиниИнтервютаЛюбопитноСоциални грижиТестовеНормативни актове