Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 2

6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 2

6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 2 - изображение

Думата "йога" е от санскрит и означава "съединение" или "съюз". За някои практикуващи това е обединение на дишане, тяло и съзнание. За пътуващото йоги може да реферира към специален съюз с незабравимо място. Със своята практика йога призовава пълното осъзнаване, като вероятно е един от най-задоволяващите методи за наслада от природата. Някои от най-красивите места по света предлагат и специални пространства, на които можете да отделите време за духовното си усъвършенстване.

Koh Yao Noi, Тайланд

Тайланд

С йога практиката, която цели насочване към (или отдръпване от) сетивата, няма да ви липсват възможности за практикуване, когато сте на сънливия, неподправен остров Koh Yao Noi. Местните учители предлагат приятно бягство от по-туристическите райони на Тайланд: провеждат се класове, базирани на разнообразни йога практики от Хатха до Ин, както и пранаяма (техника за дишане) и медитация. Можете да опитате и странично приключение като скално катерене или ведра обиколка с каяк през мангровите гори с ярко оцветени тропически растения, зелени палмови дървета и трептящи пеперуди. Остатъка от деня прекарайте на някой тайствен, изолиран плаж, където можете да медитирате с ритъма на океана. 

Свещената долина в Перу

Перу

Докато повечето туристи обичат Перу заради енигматичните му руини, включително известния Мачу Пикчу, препоръчваме ви да се забавите няколко нощи, за да презаредите духовно и физически в усамотената Урубамба (Свещената долина). Много от центровете в долината са собственост на семейства, готови да ви осигурят място, на което да започнете духовното си пътешествие. Също така е вероятно да се запознаете с редица дейности, които обхващат древни шамански традиции.

За да помогнете на тялото си да се приспособи към височината, някои лечители препоръчват да пиете чай, направен с листа от кока или просто да дъвчете самите листа. След това се отправете към заобикалящия ви пейзаж, за да подишате въздуха на едно от най-магическите, панорамни места в света.

Седона, Аризона

Седона, Аризона

Може би няма значение дали сте абонирани за определен вид Ню Ейдж мъдрост – след като пристигнете, вие ще усетите нейния магнетизъм, независимо дали чрез наличните алтернативни лекарства или благодарение на удивителните червени скали и стръмни американски каньони. Докато сте в района, опитайте се да посетите Amitabha Stupa and Peace Park, сгушен сред красива хвойна.

Вижте първата част на статията ТУК

Редактор: Наталия Тотева

Източници: nationalgeographic.com, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСпорт и туризъмЛайфстайлСнимкиСпортЛюбопитноАлт. медицинаЗдравни съветиПсихологияИнтервютаЗаведенияНовиниЛечения