Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 1

6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 1

6 диви и красиви места за практикуване на йога – част 1 - изображение

Думата "йога" е от санскрит и означава "съединение" или "съюз". За някои практикуващи това е обединение на дишане, тяло и съзнание. За пътуващото йоги може да реферира към специален съюз с незабравимо място. Със своята практика йога призовава пълното осъзнаване, като вероятно е един от най-задоволяващите методи за наслада от природата. Някои от най-красивите места по света предлагат и специални пространства, на които можете да отделите време за духовното си усъвършенстване.

Керала, Индия

Ако искате да преживеете най-чистата форма на йога, може би едно пътуване до родното й място ще ви се отрази добре. В Индия, югозападния щат Керала предлага някои от най-добрите центрове в света за практикуване на Аюрведа, система на алтернативната медицина и "сестра" на йога практиката, която може да се проследи векове назад до първия хинди текст, фокусиран върху медицината. Докато някои пътуващи силно вярват в силата на аюрведическите лекарства, други избират тези места, за да задълбочат йога практиката си сред тишината на многобройните популярни Ашрами. Много средища предлагат холистични програми, които включват индивидуално разработена аюрведическа лечебна програма и хранителен режим. Друг вариант са готварските класове, които ви помагат да занесете усещането за здраве и благополучие вкъщи.

Коста Рика

Коста Рика

Плажовете на Коста Рика, като Playa Cocolito, са естествени места за съчетаване на сърфирането с йога. И двете изискват постоянна концентрация, контрол на дишането и търпение. Коста Рика вероятно е едно от най-подходящите места, на което можете да се насладите и на двата свята. Поради скалистата брегова линия, туристите обикновено предпочитат известните места наблизо като Санта Тереза. Ако търсите невероятно сърфиране, по-добре тръгнете на север към белите пясъци на Paya Grande и балансирайте върху вълните. 

Крайбрежието на Амалфи, Италия

Италия

Ако се окажете във ферма с изглед към Тиренско море по крайбрежието на Аламлфи, ще знаете, че сте взели мъдро решение. Градове като Равело и Праяно предлагат идеална атмосфера за едно подобно приключение. Истинско духовно преживяване ще намерите по пътеката на Боговете, която свързва живописния град Аджерола с Ночеле, полегат склон с великолепен изглед към бреговата линия и остров Капри.

Вижте втора част на статията ТУК.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: nationalgeographic.com, unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиСпортСпорт и туризъмЛюбопитноНовиниАлт. медицинаЗдравни съветиПсихологияИнтервютаЗаведенияЛечения