Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 5-те най-изненадващи желания за пластични операции от цял свят

5-те най-изненадващи желания за пластични операции от цял свят

5-те най-изненадващи желания за пластични операции от цял свят - изображение

Козметичните процедури в момента не се прилагат по нужда, а по желание. Многомилионната индустрия се представя виртуално по всички телевизионни канали и е леснодостъпна онлайн.

Козметичната медицина и операциите се промениха изключително много през последните 3 десетилетия. Високите нива на заболяемост от процедури като импланти за гърди, операции на корема или фейслифтинг са вече в миналото. Въпреки че има хора, които търсят определени дестинации за по-евтини процедури, някои от развиващите се страни биват заливани от желаещи за някои от най-странните операции.

1. Удължаване на крайник в Индия


В опит да се подобри кариерата или перспективата за брак, процедурите по удължаване на крайници срещат възхода си в Индия. Крайникът може да бъде удължен с до 7 сантиметра.

Принципите са адаптирани от техники, използвани от ортопедите, които те прилагат при деца с голяма травма или забавен растеж. Крайниците могат да бъдат удължавани с помощта на игли или така наречената рамка на Илизаров, чието коригиране може да бъде твърде бавно или твърде болезнено.

Костта, поддържана от рамката, е хирургично "счупена" и през следващите месеци бива удължена. Празното пространство се изпълва с нова костна тъкан.

При операциите костите, които не се сливат заради хронична инфекция или лошо зарастване, могат да причинят нужда от ампутация. Това се приема по-лесно, когато става дума за смазан от някаква травма крайник, но бихме ли го приели като стремеж към красота? Въпросът е наистина спорен. Освен това, в Индия, където този вид операции се е превърнал в почти задължителен за постигане на красота, процедурите са крайно нерегулирани. Амар Сарин, хирург от Индия, споделя, че "Това са едни от най-трудните козметични операции, а хората се съгласяват да се подложат на такава процедура само след 1-2 месеца уговорки с лекаря, за когото не знаят нищо. Та той може само да експериментира. Уязвимата общественост може да бъде лесно накарана да повярва, че това е необходимост за красота, без да помисли за последствията и рисковете от това".

2. Южна Корея - инвазивни лицеви операции


Индустрията в Южна Корея се развива главоломно. Операциите са евтини и ефикасни, което помага за БВП на страната. Южна Корея е първа по извършени операции на глава от населението, заради което е наречена "световната столица на пластичната хирургия". Най-разпространени са лицевите операции, при които формата на лицето се променя и се прави във V-образна форма. Смаляването и изтъняването на носовете е втората по популярност процедура, а третата е промяна на формата на очите. Южна Корея определено е открила, че козметичните процедури са печеливш бизнес - независимо дали за местни или чуждестранни пациенти.

3. Бразилски тела


Бразилия е втората страна по извършване на козметични процедури. По-голяма част от хората се стремят към подобрения на гърдите, корема и бедрата. Бразилците са първи в света и по идеи - за нови гръдни импланти и коремна пластика. Те имат невероятни постижения в присаждането на импланти, особено след масивна загуба на тегло. Разбира се съществуват рискове, но очевидно никой в Бразилия не го е грижа за това, след като пластичните операции са се превърнали в нещо напълно обичайно там.

4. Иран - операции на носа


Козметичните операции са на пиедестал в Иран и са изключително популярни. Толкова популярни, че поставят страната на първо място по извършени операции на носа. В една доста консервативна страна, в която жените се обличат скромно, акцентирането върху красотата на лицето е един от най-предпочитаните начини за подобряване на красотата. Джавад Амиризад, член на Иранската асоциация по козметични и пластични операции споделя, че над 60% от извършените процедури в страната са за подобряване на носа. Превръзките на носовете, поставяни след операция, са все по-често срещана гледка в Техеран и са получили прякора "превръзки на честта".

5. Срамна кост


Хирургията на женските гениталии включва "дизайн на вагината", което изключително много се приближава до женското генитално осакатяване, но е по желание, а не е необходима гинекологична процедура. Ако не е извършена правилно, тази операция може да причини огромни проблеми на жената. Тези процедури стават все по-евтини и по-достъпни, но е необходимо внимателно да се вземат под внимание рисковете и хирурзите, които ще я извършат.

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСпециалистиНормативни актовеКлинични пътекиНовиниСпортЛеченияСнимкиИсторияЗаведенияПсихологияИнтервютаАлтернативна медицинаЗдравни съветиДиетиСоциални грижиРецептиХранене при...ПроизводителиФизиологияОрганизацииМедицински изследванияНаправления в медицинатаКалкулатори