Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука Жените с фигура като пясъчен часовник и идеална талия са най-привлекателни за мъжете

Жените с фигура като пясъчен часовник и идеална талия са най-привлекателни за мъжете

Жените с фигура като пясъчен часовник и идеална талия са най-привлекателни за мъжете - изображение

Учените открили, че мъжете намират за най-привлекателни жените с фигура като пясъчен часовник и това е много по-важно за тях от големината на гърдите или чертите на лицето.

Те също така открили, че на мъжете им е необходима само секунда, за да разберат дали дадена представителка на другия пол ги привлича.

Новото проучване открило и, че за мъжете е много по-важна формата на талията, отколкото бедрата.

Те изчислили, че съотношението "кръст-бедра" е 0.7 т.е. талията трябва да е 70% от обиколката на бедрата и именно това е "перфектния" размер.

Жените с фигура като пясъчен часовник като актрисите Мерилин Монро и Джесика Алба и моделът на бельо от  Victoria's Secret Алесамдра Амброзио, имат "идеално" тяло.

Според учените малката разлика в съотношението между талията и бедрата е добра за здравето на жената и е признак за плодовитост.

Д-р Барнаби Диксън, антрополог от Нова Зеландия, е проучил какви форми са намирали за привлекателни двата пола през различните периоди от историята.

В неговото проучване на група доброволци били показани различни снимки на жена, чиито бедра,бюст и талия са коригирани с фотошоп.

След това той ги помолил да оценят снимките по привлекателност, и докато те ги разглеждали, той използвал инфрачервени камери, за да следи очите им.

Въпреки че повечето мъже първоначално били привлечени от гърдите на жената, те всъщност определили като най-сексапилни бедрата и талията й.

"Мъжете оцениха снимки на жената с фигура като пясъчен часовник и с тънка талия…. Като най-привлекателни, независимо от размера на гърдите," казва Д-р Диксън от университета Виктория в Уелингтън.

"Вероятно съотношението 0.7 изпраща биологичен сигнал към мъжете, че тази жена е най-плодовита и шансът да създаде здрави наследници е най-голям, независимо какъв размер носи тя," казва той.

"Става въпрос за разпределението на мазнините, които са пряко свързани с плодовитостта."

Д-р Диксън също така проучил какво намират за най-привлекателно жените и открил, че нежният пол предпочита по-слабата мъжка физика, без силно изразени мускули, което дава надежда на мъжете, които не ходят на фитнес.

"На биологично ниво жените е по-вероятно да изберат по-слабия или дори по-женствен мъж, тъй като тези физически черти подсказват, че той е по-грижовен и нежен, поради което е по-добрия вариант за партньор," добавя той.

"Хората не се чифтосват случайно."

източник: telegraph.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноАлт. медицинаСпортДиетиЗдравни съветиРецептиХранене при...СнимкиПсихологияФизиологияНовиниИсторияКлинични пътекиКалкулаториПроизводители