Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 30 неща, които да започнете да правите за себе си възможно най-бързо (1 част)

30 неща, които да започнете да правите за себе си възможно най-бързо (1 част)

30 неща, които да започнете да правите за себе си възможно най-бързо (1 част) - изображение

1. Започнете да прекарвате времето си с правилните хора. Това са хората, които харесвате, които ви обичат и ценят, и които ви окуражават да се развивате, да сте здрави и щастливи. Те са онези, които ви карат да се чувствате живи. Онези, които не само ви приемат такива, каквито сте, но и ви помагат да бъдете това, към което се стремите. Безусловно.

2. Изправете се срещу проблемите си лице в лице. Проблемите ви не ви определят, а начина, по който реагирате и се справяте с тях. Те няма да изчезнат, ако не вземете някакви мерки. Направете това, което можете, когато можете и използвайте всичките си знания и възможности.

3. Бъдете честни спрямо себе си за всичко. Бъдете честни за това кое е правилно и онова, което трябва да бъде променено. Бъдете честни за това, което искате да постигнете и онзи, в който искате да се превърнете. Бъдете честни за всеки аспект от живота си. Винаги. Защото вие сте единствения човек, на който можете да разчитате цял живот. Търсете душата си, защото ви е нужно да знаете кой сте в действителност. Веднъж направите ли го, ще гледате по-ясно към пътя, който искате да изминете. Ще разбирате живота по-добре.

4. Превърнете вашето лично щастие в приоритет. Вашите нужди имат значение. Ако вие не се цените, не се подкрепяте и не държите на себе си, вие се саботирате. Запомнете, че е НАПЪЛНО възможно да се грижите за себе си, докато не забравяте и нуждите на другите. Веднъж удовлетворили себе си, ще можете да помагате и на онези около вас, които имат нужда.

5. Действайте като себе си и бъдете горди от това. Опитите да подражаваме на никого похабява вашата истинска същност. Бъдете себе си. Развийте човека, който се крие в личността ви - идеи, сила, красота. Те са уникални. Бъдете вашата най-добра версия.

6. Започнете да забелязвате нещата около вас и живейте в настоящето. Сегашният момент е чудо. Това е единственият гарантиран за вас момент. Спрете да мислите за великите неща в бъдещето. Никога не мислете за миналото и за това, което е можело да бъде. Научете са бъдете "тук и сега" и изживявайте това, което се случва сега.

7. Обръщайте внимание на уроците, които сте научили от грешките си. Грешките са нормални за всеки. Те са път към успеха. Ако не се проваляте от време на време, значи не работите усилено и не се учите. Поемайте рискове, падайте, ставайте и продължете напред. Оценете възможността, която ви се дава да работите и да се развивате.

8. Бъдете мили към себе си. Ако имате приятел, който ви говори така, както вие си говорите сами, колко време ще искате този човек да ви бъде приятел? Начинът, по който се отнасяте към вас, дава стандарти за останалите. Трябва да обичате себе си, иначе никой няма да ви обича.

9. Радвайте се на нещата, които вече притежавате. Проблемът при повечето от нас е, че си мислим, че ще сме щастливи, когато достигнем до определено ниво. Ниво, което виждаме у другите - шефът в офиса, приятел, който притежава мезонет на морето и така нататък. За съжаление трябва време, докато достигнете до същото, което тези хора имат и вие няма да можете да получите това, докато не започнете да оценявате това, което вече имате. Отделете няколко минути сутрин и се замислете колко ценни неща имате.

10. Създайте си собствено щастие. Ако чакате някой друг да ви направи щастливи, никога няма да бъдете. Усмихвайте се, защото можете. Изберете щастието. Бъдете промяната, която искате да видите в света. Бъдете щастливи заради това, което сте в момента и позволете на позитивното да ви вдъхнови. Щастието често се намира точно, когато започнете да го търсите. Ще намирате винаги онова, което търсите.

Към 2 част >>>

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноЛайфстайлНовиниАнкетиСоциални грижи