Начало Лайфстайл За свободното време Светски шум 27 знаменитости с дислексия, за които може би не знаете (2 част)

27 знаменитости с дислексия, за които може би не знаете (2 част)

27 знаменитости с дислексия, за които може би не знаете (2 част) - изображение

КЪМ НАЧАЛОТО НА СТАТИЯТА ТУК >>>

Уилям  Хюлет

Трудно е да се повярва, че един от бащите на Силиконовата долина и съосновател на Hewlett - Packard има дислексия, но е вярно.

Ричард Брансън

Дислексията на Брансън може би прави живота му труден в училище, но това не му попречи да се превърне в мегабогатия предприемач, който е днес.

Шер

Много учители смятат, че Шер просто не се старае достатъчно, когато тя напуска училище на 16-годишна възраст. Но тя учи всичките си текстове и партии по слух, и дори не подозира за своята дислексия до 30-годишна възраст.

Джим Кери

Кери има дислексия, но той използва мозъка си, за да се създаде комедия, която е по-физически ориентирана, отколкото вербално и това, което го прави известен.

Хенри Форд

Основателят на компанията Ford Motor също има трудно детство, в резултат от неговата дислексия.

Стивън Спилбърг

Спилбърг често е обект на тормоз от съучениците си в училище. В действителност, той казва, че голяма част от тормоза в Goonies е вдъхновен от тормоза, който той изтърпява, заради дислексията.

Били Боб Торнтън

До ден днешен, четенето и запаметяването на скриптове е трудна задача за Тортън поради неговата дислексия. В действителност, той обикновено научава диалога в скрипта, слушайки го от някой, който го чете вместо него.

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияНовиниАлт. медицинаСоциални грижиЛюбопитноВидеоЗдравни съветиОрганизацииРецептиСпорт