Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 2

20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 2

20 от най-редките и екзотични плодове, за които дори не сте чували - част 2 - изображение

Шоколадова ябълка

Шоколадова ябълка

Шоколадовата ябълка е вероятно единственият плод, който когато е кафяв не е презрял. Той напомня шоколадов пудинг – от вкуса, до текстурата и е много по-здравословен.

Мелотриа Скабра

Мелотира скабра

Този плод изглежда много сладко – като малка диня. Въпреки че е плод, мелотриатът не е сладък. По-скоро прилича на краставица с вкус на лимонов сок.

Бириба

Бириба

Друг плод, който е черен, когато е зрял, е бирибата – но в случая става въпрос за кожата. Бирибата има вкус на лимонов пай.

Саподила

Саподила

Тук се смесват различни вкусове: коренова бира и кафява захар. Семената му имат кукички, които могат да одраскат гърлото ви, ако не ги махнете преди да изядете плода.

Хлебно дърво

Хлебно дърво

Този плод може да се консумира в различни периоди от узряването му. Когато е зрял, той е сладък и кремообразен, докато суров напомня прясно изпечен хляб.

Австралийски лайм

Австралийски лайм

Вътрешността на плода напомня по структура хайвер, поради което неофициалното му название е лайм хайвер. Сокът на малките топченца напомня на обикновения лайм.

Купасу

Купасу

Този плод е близък роднина и понякога дори заместник на какаото. Интересна алтернатива на шоколада, с по-наситен вкус.

Лонган

Лонган

Този плод е известен като братовчед на личито. Той е сладък и сочен, с наситен аромат. Съдържа много захар, витамин C, калций, желязо и фосфор.

Шоколадова лоза

Шоколадова лоза

Шоколадовата лоза е сладка и ароматна и напомня на малините. Хапва се като десерт, но кожата на плода може да се използва в кулинарията – поднася се пълнена с месо.

Хала

Хала

Този плод е характерен за Полинезия. Може да се консумира суров или сготвен и дори се използва като конец за зъби. От него също така се правят огърлици, а листата му имат лечебни свойства.

Към първа част > > >

източник: brightside.me

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайлРецептиБотаникаХранене при...ПсихологияАлтернативна медицинаАнкетиНовиниДиетиЛечения