Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 19 психологически трика, които действително работят

19 психологически трика, които действително работят

19 психологически трика, които действително работят - изображение

Има много психологически трикове и невро-лингвистични съвети за програмиране и има милиони книги и статии, написани за тях. Много от тези трикове наистина помагат на професионалистите да манипулират хората и да не бъдат подмамени от другите. Но има ли съвети, които непрофесионалистите могат да използват ежедневно? Има, разбира се!

 • Никога не започвайте изречение с думите: "Можеш ли"?. По този начин отсрещният човек ще си помисли, че това е теоретичен въпрос. Например, никога не питайте "Можете ли да се обадите на съседите", защото отговорът "да" ще означава "Да, теоретично бих могъл." Така че, преформулирайте скритата си молба на "Моля, обадете се на съседите".
 • Ако искате някой да се почувства неудобно, погледнете в средата на челото му по време на разговора.
 • Ако някой, с когото разговаряте, се опитва да избегне отговора на въпрос, просто направете пауза в разговора, и не спирайте да го гледате в очите. Тойще се почувства толкова неудобно, че ще продължи да говори. Може би някъде в разговора, той ще ви даде повече подробности или ще ви каже истината (ако те лъжат), мислейки, че вашето мълчание и вида са знаци, че вече знаете истината.
 • Ако искате да изградите връзка с някого (например на работното място), помолете този човек да ви разкаже/обясни нещо, дори ако знаете отговора. Това ще подобри отношението му към вас.
 • Когато задавате въпрос, примигвайте нежно. Най-вероятно ще получите утвърдителен отговор. Бъдете внимателни: този трик често се използва от служителите на ресторантите, за да накарат клиентите да купуват повече храна.
 • Ако започнете да кимате малко по време на разговор, човекът, с когото говорите, ще бъде по-внимателен към думите ви, без дори да разбере защо.
 • Ако някой се опитва да ви накара да участвате в спор или скандал, кажете му нещо хубаво. Това ще го подлуди.
 • Ако работите в екип и имате наистина мързелив колега, не му давайте задачи с думите "направете това". Заменете го със "започнете с това". Психологически ще изглежда, че има по-малко работа, защото трябва да започне с нещо малко. И тогава, след като го направят, използвайте думите: "Много добре. Продължете ". В този случай има голяма вероятност те да завършат успешно задачата, защото ще изглежда, че има по-малко работа.
 • Ако трябва да говорите публично, не забравяйте да вземете бутилка вода с вас. Ако смятате, че сте забравили текста, отпийте няколко глътки и никой няма да забележи, че паузата е причинена от факта, че сте си забравили текста.
 • Ако някой ви гледа в метрото, погледнете обувките му. Не се отказвайте. Повярвайте, това ще го подлуди.
 • Ако наистина се притеснявате всеки път, когато видите някой познат в крайна сметка този човек също ще се притеснява всеки път, когато се срещате.
 • Ако имате проблем с някого, но не искате да го обвинявате в нещо пряко, променете начина, по който му говорите. Например фразата "Не сте затворили прозореца" трябва да бъде заменена с "Прозорецът остава отворен".
 • Ако не сте се наспали добре кажете на мозъка, че сте го направили. Това звучи странно, но ако сте напълно сигурни в думите си, то ще работи на 100%.
 • Хората си спомнят какво се е случило в началото и в края на деня. Нещата, които се случват между тези две точки във времето, са неясни. Така че, когато обсъждате времето по време на интервю за работа, изберете ранен или късен час, за да се уверите, че работодателят ще ви запомни между всички останали кандидати.

Редактор: Илияна Кръстева

Източник: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЗдравни съветиСнимкиПсихологияЛюбопитноСпециалистиНовиниТестовеСпортЛеченияИнтервютаСоциални грижиАлт. медицина