Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 18 удивителни факта, които ще преобърнат представата ви за света - част 1

18 удивителни факта, които ще преобърнат представата ви за света - част 1

18 удивителни факта, които ще преобърнат представата ви за света - част 1 - изображение

Този свят все още крие много загадки и тайни. Може би това е причината, поради която никой жив човек не може да знае всичко за нашата планета? В тази статия се опитахме да намерим отговори на някои от мистериите около нашия свят.

Представяме ви 18 удивителни факта, които вероятно ще преобърнат представата ви за света.

  • Най-високите мъже живеят в Холандия. Средната височина на холандеца е 1,82 см. А най-високите жени са латвийки - средната им височина е 1,73 см.
  • Бебета зайци се наричат котенца, а не зайчета, както всички сме свикнали да мислим.
  • През Средновековието обеците са били аксесоар предимно за мъже. Жените не са ги носели, защото католическата църква забранява да се пробиват уши. Но пиратите и моряците никога не са отказвали да носят подобно украшение. Легендите гласят, че един моряк слагал обица само, след като се завърне от едно от най-опасните места на земята - нос Хорн, където вали почти денонощно и има огромни айсберги. Такъв моряк получавал една безплатна чаша алкохол и правото да сложи краката си на масата в таверните около пристанището.
  • Компанията Кока-Кола продава ежедневно повече от 1 млрд. бройки от продукта си.
  • Морските кончета са единствените животни, при които мъжкият създава потомство.
  • Кравите от различни държави изглеждат по различен начин. Те имат свои регионални характеристики, точно като хората.
  • Устройството за пейсмейкър, което спасява милиони човешки животи, е измислено случайно от инженер - Джон Хобс. Ученият търси начин да затопли човешкото тяло бързо. Хобс изведнъж открива, че замръзналото сърце може да бъде "активирано" отново чрез стимулиране с електрически импулси. Въз основа на откритието му по-късно е разработен първият пейсмейкър.
  • Каските на астронавтите имат специални устройства за почесване на носа.
  • Древните гърци вярвали, че живителната сила на човек е концентрирана в черния му дроб, а не в сърцето. Ето защо в мита за Прометей орелът кълве именно черния му дроб, който се възстановява за една нощ, непозволявайки на титана на умре.
Вижте втора част на статията ТУК
 

По статията работи: Илияна Стоянова

Източник: brightside.me

Снимки: moonshinestills.online

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиНовиниСпортЛюбопитноРецептиЗдравни съветиДиетиПсихологияИстория