Начало Лайфстайл За свободното време Култура и изкуство 18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 3

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 3

18 странни стандарти за красота от историята, които биха били напълно отвратителни днес - част 3 - изображение

Невъзможно е да отговорим на невероятно нереалистичните и променящи се стандарти за красота на нашия свят. Ето защо всички ние прекарваме прекалено много време в обезкосмяване, боядисване или контуриране. Може да не е изненада да разберем, че това е основно въпрос, който не е вечен, но е много трудно да си представим някои от идеите за красота от миналото като забавни или бляскави.

Стандартите за красота през историята са се изместили в толкова много форми, че някои от най-горещите стилове на миналото са в основата си ужасяващи или най-малкото по-опасни, отколкото си заслужават. Разбира се, гримът е досаден, но поне не бръснем линията на косата си или не боядисваме краката си със сос от печено месо. Вижте този списък с някои от най-странните стандарти за красота в историята.

Изкуствените бенки демонстрират класа

През 18-ти век предишният стандарт на изчистените лица изчезва и жените започват да носят тежък грим. На мода идват изкуствените бенки, залепени върху лицето. Те имат разнообразни форми, като звезди, кръгове и квадрати, а мястото им на поставянето им върху лицето имат специално значение. Например, тази до устата предполага склонност към флиртуване, а на дясната буза означава, че жената е омъжена.

Изключително бледата кожа през 17-и век

През 17-ти век в Англия се наблюдава промяна в модата, относно бледнината на кожата. Деколтетата и гърдите се превръщат в една от най-важните характеристики, които жените се опитват да покажат. В същото време екстремната бледност е на мода, тъй като предполага, че богатството и положението ви позволява да не се излагате на слънце, за разлика от работниците. За да подчертаят бледността, жените не само пудрят лицето и деколтето си, но също така нарисуват сини вени върху гърдите си, имитирайки полупрозрачна кожа.

Еротичният пиърсинг е на мода по време на викторианската ера

Викторианската епоха обикновено се свързва с официалното облекло, многото черно и това, че се показва колкото е възможно по-малко плът. Вероятно последното нещо, за което си мислите, е еротичен пиърсинг, но животът е пълен с изненади. За кратък период във Викторианска Англия богатите жени пробиват зърната си и често ги свързват с верига. Що се отнася до мъжете, те пробиват главичката на пениса си. Този пиърсинг е известен като "принц Албърт" и се твърди, че самият викториански принц дава началото на тази мода.

Индианците обезкосмяват интимните си части

Когато колониалистите пристигат в Северна и Южна Америка, те са шокирани от болезнения стандарт за красота на местните жени: пълно обезкосмяване на интимните части. Томас Джеферсън казва за тази чуждестранна традиция следното: "при тях е срамно да имаш косми по тялото. Те твърдят, че това ги оприличава със свинете. Ето защо те изтръгват космите веднага щом поникнат." Поставено по този начин, предполагаме, че процесът може да си струва неприятностите.

Желанието за цепка между гърдите дава началото на модата на "разделящия корсет"

Корсетът е един от най-известните примери за модификация на тялото, предназначена да създава малка талия и повдигнати гърди. От 16-ти до 19-ти век жените носят различни корсетни стилове, някои от които се стягат толкова здраво, че създават проблеми с дишането. Въпреки това, през 19-ти век, корсетите се развиват, за да подкрепят новата тенденция в красотата: разделени гърди. Вместо високият и стегнат бюст в миналото, жените жадуват за цепка между гърдите си. Това довежда до създаването на "разделящия корсет", именуван така поради неговата функция да разделя гърдите и да създава значително по-дълбока цепка между тях.

Източник: ranker.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиПсихологияИсторияЛюбопитноЗдравни съветиХранене при...СпортАлт. медицинаБотаника