Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 17 факта, които показват колко различна е Япония от останалата част от света – част 1

17 факта, които показват колко различна е Япония от останалата част от света – част 1

17 факта, които показват колко различна е Япония от останалата част от света – част 1  - изображение

Знаете ли, че в Япония е отчетена най-високата средна продължителност на живота в света? Жителите й трябва наистина да притежават тайна рецепта за дълголетие. Някои традиции в Страната на изгряващото слънце може да ни изненадат, но определено има неща, които си заслужава да научим.

Внимание: възможно е да поискате да резервирате самолетен билет в момента, в който ги прочетете!

Грижа за околната среда

Отводни канали

Виждали ли сте някога риба в отводнителните канали на родния си град? Вероятно не. Но в Япония това не би изненадало никого, тъй като техните канали са толкова чисти, че дори японските шарани Кои ги обитават.

Чистотата е нещо, което се учи от ранна възраст

Японски ученици

Целият свят беше изненадан от подреденосттана японските фенове, присъстващи на футболните игри за Световната купа тази година. Те почистваха стадиона, когато побеждаваха, но също така и щом загубиха. Любовта към организираността и чистотата се преподава на японските ученици от ранна възраст. 

Клиентите са на първо място

Хладилни шкафове

Обичайна за Япония е една друга степен на загриженост за комфорта на клиента, която предизвиква възхищение. Ако пазарувате и искате да продължите да разглеждате, без да се притеснявате, че замразеното место, което носите може да се размрази – на ваше разположение са хладилни шкафове. Истинско удобство!

Безгранична любов към мангата

Манга

Не е тайна, че мангата е много популярна в Япония, като всяка година се разпродават над 2 милиарда копия. Всъщност, японците използват повече хартия за производството на манга и други комикси, отколкото за тоалетна хартия.

Пръчиците за хранене никога не са твърде много

Пръчици за хранене

Какво най-много обичате в японската кухня? Каквото и да, сигурни сме, че това ястие се консумира с помощта на традиционните пръчици за хранене. Но знаехте ли, че японците използват около 25 милиарда двойки от тях всяка година? Това количество дървесен материал е достатъчно да бъдат построени 17 000 къщи!

Кит кат за студенти

Популярното шоколадово блокче е познато в Япония като "Kitto Katsu", което на японски означава "определено ще преминете", правейки десерта популярен подарък сред студентите по време на сесия. Можете да намерите над 300 различни вкуса Кит кат в страната – от чай "Ърл Грей" и печена царевица на скара до сирене и дори уасаби.

Едно по-различно коледно ястие

КФС

Има ли фенове на Кентъки Фрайд Чикън? Ако да, то определено трябва да посетите Япония по време на коледните празници, тъй като KФС е традиционно за Бъдни вечер ястие. Все пак не очаквайте, че лесно ще се снабдите с него – опашките от хора, нетърпеливи да закупя КФС по това време на годината, са километрични.

Ресторанти с консервирана храна

Консерви

Любителите на консервираната храна също са добре дошли в Япония, поради наличието на много ресторанти и барове, които предлагат единствено това. Популярна е веригата ресторанти "Mr. Kanso". Рафтовете му са заредени с разнообразни консервирани храни от цял свят и дори най-придирчивия гост ще открие нещо, което желае да опита.

Смущаващи звуци по време на хранене

Как показвате, че се наслаждавате на храната? Чрез мляскане, разбира се. В Япония смущаващите звуци, които хората могат да издават при хранене (като шумно мляскане и сърбане) се считат за проява на добри обноски. Ако планирате посещение на страната по-добре започнете да се упражнявате с тези звуци или готвачът може да реши, че не оценявате високо усилията му.

Вижте втора част на статията ТУК.

Редактор: Наталия Тотева

Източници: brightside.me, unsplash.com, instagram.com 

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСнимкиЗдравни съветиИсторияНовиниСпортЛюбопитноДиетиАлт. медицинаРецепти