Начало Лайфстайл За свободното време Туризъм и отдих 17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 2

17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 2

17 дреболии, които могат да доведат до арест в чужбина - Част 2 - изображение

Посещението на нова държава, опознаването на друга култура и неочакваните хубави изживявания са необходимите елементи за една перфектна почивка. Съвършената ваканция може много бързо да се превърне в кошмар, ако несъзнателно нарушите местните закони, водещо до глоби, депортиране или затвор.

Разберете кои са 17 дреболии, които е наложително да избягвате, когато посещавате определени части на света!

8. Носенето на бански извън плажаЖена на плажа

Преди седем години в испанския град Барселона се прие закон, който забранява на туристите да се разхождат по улиците само по бански, заплашвайки със сериозни парични наказания при установяване на нарушения. Майорка последва примера като въведе подобна глоба, която може да достигне 500 паунда.

9. Използването на неприлични думиГрупа хора

В някои райони на Австралия съществува закон срещу употребата на обидни думи. Избягване на употребата на неприлични изрази е желателно във Виктория, Куинсланд и Нов Южен Уелс, места популярни за туристите.

10. Употребата на обезболяващиМедикаменти

Не става въпрос за всички видове обезболяващи, а за лекарства от марката Викс или тези, съдържащи кодеин. Ако полицията в Япония констатира наличието на такива медикаменти, туристите могат да бъдат задържани или депортирани.

11. Пускане на водата в тоалетната през нощтаТоалетна 

В Швейцария е противозаконно пускането на водата в тоалетната след 22:00 часа. Ако се чудите защо, шумовото замърсяване е причината за появата на този закон. Приемането на нови наредби за ограничаване на шумовото замърсяване е видно и в други европейски държави, като Германия и Франция.

12. Wi-Fi връзкаWiFi

В Сингапур свързването към нечия безжичната мрежа се смята за нарушение на закона. Законите на държавата, свързани с киберсигурността, гласят, че използването на Wi-Fi връзката на някого друг се счита за компютърно престъпление, наказуемо с глоба до 10,000 долара или затвор.

13. Носенето на камуфлажни дрехиМъж в камуфлажно яке

В Барбадос и няколко други карибски държави като Сейнт Винсент и Гренадини и Сейнт Лусия носенето на камуфлажни облекла е напълно забранено. Законът е вид превенция срещу хората, които биха използвали дрехите, за да имитират външния вид на военен персонал за престъпни цели.

14. Пеене на караоке през нощтаПеещо дете

В Хонолулу, Хаваи, не е позволено да се пее високо след залез-слънце. Причината за появата на този закон е желанието за намаляване на шумовото замърсяване.

15. Уринирането в моретоМоре

Уринирането в морето се смята за противозаконно в Португалия, така че е желателно да се отбягва нарушаването на забраната.

16. Обувки на висок токЖена на висок ток

В някои части на Гърция, особено при посещението на древни монументи, носенето на високи токчета е забранено. Причината за това е повредата, която острите обувки могат да нанесат на каменния под на храмовете.

17. Пушенето на цигари на публично мястоЖена с цигара

Пушенето на цигари и консумацията на алкохол на публично място е противозаконно в Украйна. Забраната включва места като публичния транспорт, паркове и автобусни спирки.

Разберете кои са останалите забрани в първата част на статията!


По статията работи: Нора Маркова
Източник: cosmopolitan.com
Снимки: pexels.com; pixabay.com; unsplash.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлСпорт и туризъмСнимкиЗдравни съветиСпортЛюбопитноСоциални грижиПсихологияАнкетиОбразованиеНормативни актовеНовиниОрганизацииИстория