Начало Лайфстайл За свободното време Фреш наука 15 факти за мозъка, които доказват, че хората са способни на всичко

15 факти за мозъка, които доказват, че хората са способни на всичко

15 факти за мозъка, които доказват, че хората са способни на всичко - изображение

Човешкият мозък е невероятно чудо; Той е най-сложното нещо в света. Твърди се, че използваме по-малко от 20% от неговия капацитет през живота си. Невероятно, нали? Е, това с процентите е спорен въпрос. Всички ние обаче притежаваме нещо толкова ценно и забележително, въпреки забележимите разлики помежду ни.

Нашият мозък може да ни помогне да достигнем всеки връх, да поставим целите си, да мечтаем нашироко и да проявим тези мечти в реалността. Нужно е да овладеем нашия мозък, за да го използваме правилно и да увеличим максимално силата му. Трябва обаче първо да разберем как работи той. Ето 15 факта, които доказват, че мозъкът ни е способен на всичко.

1. За нашия мозък не съществува разлика между реалност и въображение.

Мозъкът ще реагира на всяка мисъл; Няма значение дали тя е реалност или фантазия. Вероятно сте изпитали това сами - често, когато хората гледат света с очи, пълни с фантазия, се чувстват по-щастливи.

2. Мозъкът не се изморява от интелектуалния труд

Няма такова нещо на този свят като мозъчна умора. Ние получаваме това чувство заради нашите емоции. Кръвното налягане никога не се покачва във вестибуларната система на мозъка, независимо дали сме активни или спим.

3. Най-често мозъкът работи автоматично

Вярно е, че днешните мисли са покрити с мисли от вчера. За песимистите е доста трудно да променят своето възприятие за света. Ако желаят тази промяна, те буквално трябва да почистват мозъка си, за да реагират на положителни неща.

4. Ние виждаме това, за което си мислим

Ето защо мъдреците са казали "за да промените света около вас, трябва да промените мислите си". Нашият мозък е достатъчно способен да си представя нещата на такова ниво, което не може да бъде обяснено и предадено на никой друг човек.

5. Мозъкът ни се нуждае от тренировка, точно като мускулите ни

Вашият мозък е точно като всеки друг мускул в тялото ви. Той също се нуждае от обучение, учене, сън, здравословно хранене, пътуване, нови дейности, правене на бележки и т.н. Дори играта на пасианс е здравословна дейност за вашия мозък.

6. Нашият мозък никога не почива

Нашият мозък е абсолютен работохолик и не спира, докато не умрем. Той продължава да работи дори, когато спим, а още по-шокиращото нещо е, че мозъчната дейност винаги е по-висока, когато спите.

7. Изключването от време на време е жизнено необходимо

Трябва да си почивате и мозъкът ви също. Това е от съществено значение за запазване на негативните мисли далеч от него. Активната почивка е по-полезна за мозъка ви.

8. Забравянето е полезно, тъй като така запазваме гъвкавостта на нервната си система

Нашият мозък трябва да се отърве от лошите / стари спомени, за да създаде нови. Всъщност, лесно можете да решите какво да запомните и какво не, след като разберете как работи мозъкът ви.

9. Нашият мозък не чувства болка

Нашият мозък ни дава възможност да чувстваме болка. Рецепторите за болка са навсякъде в нашето тяло и те ни помагат да се пазим от злополуки. Въпреки това, мозъкът не изпитва такава.

10. Ние можем да променяме мозъка си

Нашият мозък генерира нови невронни връзки за всякакъв вид дейност. Това, което трябва да направим, е да променим начина, по който мислим. Ако мислим, че не можем да направим това, то идеята, че не можем ще се засили и затвърди в нашия мозък. Ако обаче решите, че можете да успеете в нещо, мозъкът ви ще ви помогне да намерите възможностите си.

11. Дори и най-развитите технологични джаджи не могат да се сравнят с нашия мозък

Най-напредналите технологии днес биват сравнявани с човешкия мозък, но все пак те дори не са близко до неговата сложност.

12. Мозъкът е детерминиран да успее

Мозъкът е програмиран да оцелее; Той има възможност канибалистично да консумира собствените си клетки, когато е подложен на глад.

13. Мозъкът ви не е ляв или десен

Съществува популярен мит, който твърди, че хората имат ляв или десен мозък. Това не е истина, защото всеки има цялостен мозък.

14. Мозъкът притежава 650 км кръвни съдове

Знаехте ли, че вашият мозък съдържа около 650 км кръвоносни съдове? Сега говорете за сложност.

15. Музиката подобрява паметта и концентрацията

Слушането на определени типове мелодии може да подобри паметта и концентрацията ви.

Източник: tapoos.com

Снимка: confesionesprofesionales.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛюбопитноЛайфстайлПсихологияХранене при...Здравни съветиНовиниФизиологияПатологияОрганизацииИсторияСнимкиАлт. медицинаКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпорт