Начало Лайфстайл За свободното време Живот и Ум 14 удивителни примера за това как влияем на мозъка си – 2 част

14 удивителни примера за това как влияем на мозъка си – 2 част

14 удивителни примера за това как влияем на мозъка си – 2 част - изображение

Рисуването поддържа мозъка

Четенето винаги е добра идея

Мозъкът се развива до 25 г.

Точно както човешкото тяло се развива до определена възраст, същото важи и за развитието на мозъка. Има област в човешкия мозък, наречена префронтална кора - тя е отговорна за контрола на импулсите, но за съжаление тя не е напълно развита до 20-те години, което прави 18-годишните шофьори рискови.

Характеристики на мозъка ви

Когато става дума за теглото на един мозък, той обикновено е 3 килограма. Средният размер на мозъка при мъжете е 2,9 кг (1,336 грама), а жените - 2,6 килограма (1,198 грама). Митът е, че по-големият мозък означава по-интелигентност. В края на краищата, мозъкът на Алберт Айнщайн е по-скоро средно тегло - 2,7 кг, какъвто вероятно е вашият. Също така, научно доказано е, че 20% от кислорода, който приемаме, се консумира директно от мозъка. Той се състои от 60% мазнини и се счита за един от най-мазните органи в тялото ни.

Ние не можем да се погъделичкаме сами

Малкият мозък е част от мозъка, отговорна за физическите движения и контролира нашата ответна реакция. Според изследване, проведено в университетския колеж в Лондон, усещането за гъдел се предотвратява от малкия мозък. Ето защо не можем сами да се погъделичкаме!

Какво съставлява по-голямата част от мозъка

Нео-кортексът е частта от човешкия мозък, която е отговорна за езика и съзнанието. Той съставлява приблизително 76% от човешкия мозък. Това е гръбнакът на нашия мозък и се счита за жизненоважна част от мозъка. Всяка част от мозъка има различно задължение и задачите й са диференцирани. Той участва във висши функции като сензорно възприятие, генериране на моторни команди, пространствено разсъждение, съзнателна мисъл и човешки език. Тази част се състои от сива материя, обграждаща дълбоката бялата материя на главния мозък.

Силата на мозъка

Човешкият мозък не е толкова съвършен, колкото се смята от векове. Установено е, че той заблуждава човешките същества, като ги кара да мислят в специфични посоки и много пъти това е изход от реалността. Мозъкът се надценява, а конфликтът между него и сърцето не е толкова съществен, колкото се възприема. От толкова много поколения се смята, че човешките същества използват по-малко от 10% от капацитета му. Е, това е просто популярен мит и няма нужда да ядете бадеми цял ден, за да увеличите функционирането на мозъка си. Това е погрешно схващане, защото всяка част от мозъка има известна функция. Не може да има съмнение, че човешкият мозък наистина е невероятен орган, който изисква максимална грижа за поддържане на жизнените процеси в тялото. Травмите на главата винаги са най-лошото, което може да ви се случи, така че се грижете за мозъка си, тъй като той отговаря за по-голямата част от живота ви и не бихте искали да го безпокоите.

Още примери за това как влияем на мозъка си по удивителен начин вижте ТУК >>>

Източник: tapoos.com

Снимки: пак там; chirpnews.com

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияХранене при...Здравни съветиНовиниЛайфстайлЛюбопитноФизиологияПатологияАлт. медицинаСнимкиОрганизацииИсторияКлинични пътекиИзследванияСпециалистиБотаникаСпорт