Начало Лайфстайл Красота и стил Нашето тяло 14 особености на тялото, които се срещат при малък процент от хората

14 особености на тялото, които се срещат при малък процент от хората

14 особености на тялото, които се срещат при малък процент от хората  - изображение

Всеки човек е уникален - понякога повече, отколкото си мислим. Въпреки че почти всички имаме един и същ брой ръце, крака и други подобни характеристики, при някои хора има леки отклонения от нормата. Те се срещат при малък процент от хората и са нещо нормално.


Представяме ви 14 необичайни характеристики на човешкото тяло, които рядко забелязваме. Може би притежавате някои от тях?

Липса на мъдрец

липса на мъдрец

20% от хората нямат мъдреци, което се счита за нормално.Тяхната поява варира през различните популации. Например, почти 100% от местните мексиканци нямат мъдреци, докато почти всички тасманийски аборигени имат. Разликата е свързана с PAX9 гена (и може би други гени).

Сини очи

сини очи

Предполага се, че синият цвят на очите се дължи на мутация в гена HERC2, което води до намаляване на производството на меланин в ириса. Само 8% от всички хора имат сини очи.

Пръстите на Мортън

пръстите на Мортън

10% от хората имат т. нар. синдром на Мортън - структура на стъпалото им е по-различна от обичайното. Първият пръст е по-къс от втория.

Растежът на косъма е по посока обратна на часовниковата стрелка

коса

8,4% от хората имат коса, която расте в посока, обратна на часовниковата стрелка.

Кихане на слънце

кихане

25% от всички хора имат необичайна реакция , когато се излагат на ярка слънчева светлина , а именно започват да кихат и не могат да спрат. Това явление дори има свое собствено име - светлинен рефлекс за кихане.

Напречна палмарна гънка

палмарна гънка

Това е състояние, при което линията на сърцето и главата се съединяват в едно, това им положение се нарича Симианска, а понякога маймунска или напречна палмарна гънка. То се среща при 1,5% от населението (по-често при мъже) и е наследствена черта.

Светли коси

светла коса

Природните блондинки са рядкост сред възрастните, тъй като светлата коса потъмнява с възрастта. Процентът на пълнолетните възрастни хора в населението, които запазват своите светли нюанси варира от 2% до 16%.

Пръстови отпечатъци

пръстови отпечатъци

Само 5% от населението има пръстови отпечатъци под формата на арка. Друга част имат пръстови отпечатъци под формата на бримка и вълнообразна линия - 65% и 30% съответно.

Червена коса

червена коса

Червените коси са още по-рядко явление и съставляват 1-2% от населението на планетата. Този цвят на косата е причинен от генетична мутация.

Къдрава коса

къдрава коса

Само 11% от хората имат естествено къдрава коса.

Обърнат пъп

обърнат пъп

Един обърнат пъп се среща само при 10% от възрастните. Противно на общественото мнение, формата на пъпа не зависи от начина, по който пъпната връв е отрязана при раждането. Единственото, което има значение, е как белегът след това зараства.

Х на ръцете

ръце

Линии, формиращи буквата Х от двете ръце, са много рядко явление, което някои смятат за знак на силен характер. Единственото известно нещо със сигурност е, че само 3% от хората го имат.

Стискане на ръцете

стискане на ръце

Стиснете пръстите си и наблюдавайте позицията на палеца: 50% задържат десния палец над левия, 49% го правят на обратно, а само 1% поставят палците си един до друг.

Сърце от дясната страна

1 човек от 12,019 има сърце от дясната страна на гърдите. Тази вродена аномалия се нарича декстрокардия и обикновено не води до негативни последици.

източник: brightside.me

снимки: goodhousekeeping.com; globe-views.com; airstylehub.com

по статията работи: Илияна Стоянова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиЛайфстайлЛюбопитноСнимкиПсихологияСпортРецептиФизиологияНовиниКлинични пътекиИсторияКалкулаториПроизводители