Начало Лайфстайл Интимно Любов и секс 13 странни неща, които се случват в тялото ви по време на секс – част 1

13 странни неща, които се случват в тялото ви по време на секс – част 1

13 странни неща, които се случват в тялото ви по време на секс – част 1 - изображение

Тежко дишане. Капеща пот. Силни миризми и течности от всякакъв вид, изтичащи от всеки отвор. Когато погледнете нещата така, има ли нещо по-малко секси от секса?

Според няколко неотдавнашни проучвания човешкото тяло е изключително гнусно и фантастично странно. Независимо от изключителния обществен интерес, физическите ефекти на секса върху тялото се оказват доста трудни за изучаване.

В продължение на много години религиозно мотивираните опасения относно морала пречат на провеждането на проучвания и дори когато едно изследване най-накрая е в ход, се представят други проблеми. "Ефектът на наблюдателя" гласи, че е невъзможно да се залепят куп електроди върху двойка, да се поставят куп устройства за запис и наблюдение, и да се наблюдава как те правят секс зад двупосочно огледало и все още да се мисли, че резултатите ще отразяват тези на секса в дивата природа.

Въпреки всички тези пречки, успяхме да научим няколко неща за това, което се случва с нашето тяло по време на секс. Ето списък на някои от гадните, странни, забавни, страхотни, весели и объркващи неща, които хората правят, когато го правят.

Гърдите растат по време на възбуда

В категорията "печелившо" за двата пола се съдържа фактът, че когато жените се възбуждат, гърдите им могат да растат по размер.

Повишеният приток на кръв към зоната може да увеличи размера на гърдите на една жена с до 25%, е сравнение с размера им в невъзбудено състояние.

Сексуалната стимулация насърчава циркулацията като цяло и стимулира кръвообращението към ерогенните зони (като например гърдите и зърната). Женските гърди могат да променят леко цвета си, като на гръдния кош се появява зачервяване, а ареолите и зърната стават по-тъмни. Тъй като зърната се втвърдяват и ареолите се разширяват, цялата област става много по-чувствителна на допир. Играйте картите си правилно и някои жени дори могат да достигнат кулминация само от стимулацията на зърната.

Вашият мозък ви дрогира

Нека се изправим пред фактите: ние всички сме наркомани. Може би не сте привързани към хероин, кокаин или лекарства за котки, които получавате от нелицензиран ветеринарен лекар, който оперира в изоставен склад - но признайте: вие сте пристрастени към нещо. Тялото е само една голяма поредица от химически реакции и исторически един от любимите наркотици на човечеството, с които да експериментира, е сексът.

По време на процеса на възбуда мозъчният ствол освобождава хормонът на удоволствието допамин, надбъбречните жлези започват да произвеждат адреналин, а хипоталамусът отделя още повече щастие в кръвта под формата на окситоцин и пролактин. След като започне кулминацията, обаче, секретирането спира и започва пълното наводняване. Допамин, пролактин и окситоцин, плюс фенилетиламин, вазопресин, серотонин и други ендорфини се освобождават по време на оргазъм, създавайки това блажено, еуфорично усещане, което кара хората да искат още.

Забравете алкохола, марихуаната и т.н. - сексът е оригиналният чудодеен наркотик.

Вашата имунна система получава тласък от честия секс

Просто е: пътят към здравето започва със здравословен секс.

Според едно проучване, сексуално активните хора са по-здрави като цяло и боледуват по малко от своите близнаци.

Обикновено сексът повишава нивата на имуноглобулин А (IgA), като по-високите нива се свързват с по-голяма продължителност и удовлетворение - затова не само количеството секс, е полезно за тялото, но и качеството. Сексът също помага на организма ви да произвежда лимфоцити, които са ключова част от процеса на борба с инфекциите, и увеличава нивата на имуноглобулиновите антитела, които помагат на вашето тяло да се предпази от вируси, бактерии и други инвазивни микроби.

Така че, правете любов - за ваше здраве е.

Вагината засмуква

Днес, превърнал се в мода, понякога забравяме, че сексът на най-базово ниво е биологична функция за прокреация. Колкото и да сте убедени, че това е просто развлечение, трудно е да кажете това на влагалището си, така че то ще продължи да прави всичко по силите си, за да увеличи шансовете за зачеване.

Едно от подлите ходове на влагалището е, че то непрекъснато се опитва да изсмуче всички сперматозоиди, които навлизат в него. По време на ранните фази на възбуда започва процес, който скъсява разстоянието между вагината и шийката на матката, и помага да се създаде засмукване, което привлича сперматозоидите навътре. След това, по време на оргазъм, мускулните контракции, които жената преживява, се дължат отчасти на вагината, която всмуква всичко навътре, радикално увеличавайки шансовете за задържане на сперматозоидите.

Вашето обоняние се увеличава по време на оргазъм

Когато получавате оргазъм, един от многото химикали, които се отделят в мозъка ви, е пролактин. Пролактинът има редица ефекти, включително подпомагане на имунната система, борба със смъртността на клетките и ви кара да се чувствате добре.

Пролактинът притежава и уникален страничен ефект - пълното отваряне на частта от мозъка, която интерпретира миризми, известна като обонятелната луковица. Това позволява по-добра обработка и съхранение на обонятелните данни и цели да помогне на хората - особено на жените - да оценят по-добре генетичното здраве на своите партньори, както и да служи за бъдещата им идентификация. Тези обонятелни отпечатъци се съхраняват в дългосрочен план, а инстинктът на възбуда може да бъде задействан в бъдеще, само с помирисване феромоните на любовника. Вие буквално мислите различно за мириса на някой, който ви е доставил оргазъм.

Женска ерекция

По време на процеса на възбуда, двете пещеристи тела на клитора се запълват с кръв, което го втвърдява и набъбва, понякога удвоявайки размера му. Препуциумът на клитора също се изпълва с кръв, най-вече за да предпази високочувствителния клитор от твърде много директен контакт и след оргазъм, всичко се връща в нормално състояние е рамките на около 10 минути. Ако една жена се възбуди и не получи оргазъм, кръвта ще остане в капан в района, вероятно за часове, което много жени могат да намерят за дразнещо, неудобно или разочароващо.

Източник: ranker.com

Снимка: пак там

По статията работи: Елиза Трайкова

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлЛюбопитноСнимкиАнкетиПсихологияИсторияТестовеНаправления в медицинатаЗдравни съветиНовиниОрганизацииЗдравни проблемиФизиологияСоциални грижиСпециалистиРецептиАлт. медицинаЛеченияХранене при...БотаникаСпортКлинични пътекиКалкулаториПроизводители