Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 2)

14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 2)

14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 2) - изображение

Виждали ли се пламък при нулева гравитация? А пеперуда, пиеща сълзите на костенурка? Това и още много невероятни неща Ви предстои да разгледате.

В ДИСНИЛЕНД ИМА ВЛАКЧЕТА, ПРЕМАХВАЩИ БЪБРЕЧНИТЕ КАМЪНИ

Влакче

Тъй като много пациенти са докладвали изчезването на бъбречните си камъни, след като са се возили на подобно влакче, д-р Дейвид Уартнигер решава на направи експеримент. Той се качва на атракционното превозно средство 20 пъти с 3D модел на бъбречен камък, за да събира информация относно начините на повлияването му. Успехът варирал от 16% до 100%, независимо от големината и локацията на камъка.

СЪЩЕСТВУВАТ СИНИ БАНАНИ В СВЕТА

Сини банани

Това са редки и красиви плодове, намиращи се в Китай, Индия, Виетнам и Тайланд. Бананите не се ядат от хората, но са чудесна храна за слоновете.

В АВСТРАЛИЯ ИМА ОРЛИ С РАЗМАХ НА КРИЛЕТЕ ПОЧТИ 3 МЕТРА

Орел

Тези птици са изключително агресивни. Често се случва да нападат хеликоптери и малки летателни апарати, защитавайки териториите, в близост до които се намират гнездата им.

ПРЕЗ 1931 УЧЕН СЕ ОПИТВА ДА ОТГЛЕДА МАЙМУНА КАТО ЧОВЕК

Опит с маймуна и дете

Ученият отглежда маймуната заедно с 10-годишния си син. Приматът се е справял с всеки тест за интелигентност по-добре от детето, но така и не се научава да говори. Експериментът е спрян, когато момчето започва да имитира маймуната, опитвайки се да издава нечленоразделни звуци, когато иска вода или храна.

ЧОВЕК БИВА УХАПАН ОТ 160 ОТРОВНИ ЗМИИ

Тим Фрид

В продължение на 16 години Тим Фрид позволява на различни отровни змии да го хапят. В резултат на това сега е резистентен към всеки тип отрова, оцелявайки дори след ухапването от черна мамба.

КАШАЛОТИТЕ ИМАТ АКЦЕНТИ И РЕГИОНАЛНИ ДИАЛЕКТИ

Кашалот

Учени от университета Далхауси работят със записи от кашалоти, събирани в продължение на 18 години. Оказва се, че китовете, живеещи твърде далеч едни от други, имат различни териториални особености в звуците. Комуникацията на всички се извършва по определен модел, но ритъмът и темпото могат да се различават дотолкова, че китове от твърде отдалечени райони не биха съумели да се разберат.

ПЕПЕРУДИ ПИЯТ СЪЛЗИ НА КОСТРЕНУРКИ

ПЕПЕРУДИ ПИЯТ СЪЛЗИ НА КОСТРЕНУРКИ

Етномологът Фил Торес обяснява странната връзка в природните отношения между костенурките и пеперудите. Според неговото проучване, в тропичните райони някои животни не приемат достатъчно минерали, особено сол, след като повечето налична вода е сладка. Затова пеперудите (а понякога и пчелите) пият от сълзите на костенурките, но все още не е известно какво точно поражда плача на земноводните.

Първа част на статията може да прочетете ТУК >>>

Редактор: Милена Минчева

Източник: brightside.me

Снимки: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛайфстайлИсторияЛюбопитноРецепти