Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 1)

14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 1)

14 зашеметяващи факта, които не се споменават в училище (част 1) - изображение

Виждали ли се пламък при нулева гравитация? А пеперуда, пиеща сълзите на костенурка? Това и още много невероятни неща Ви предстои да разгледате.


В НУЛЕВА ГРАВИТАЦИЯ ОГЪНЯТ НА СВЕЩТА СТАВА СИН И КРЪГЪЛ

 Свещ при нулева гравитация

На Земята винаги горещият въздух се издига, а студеният се спуска надолу. Поради окисляването пламъкът придобива продълговата форма и червен цвят. В нулева гравитация обаче той става кръгъл и син.


НАЙ-СИЛНИЯТ И БЕЗМИЛОСТЕН ПИРАТ ВСЪЩНОСТ Е БИЛ ЖЕНА

Кралицата на пиратите

Родена през 1775г., Чинг Ши е работела като проститутка, докато не се омъжва за пиратът Ченг I, дарил й половината от своята флота. Благодарение на нейната стриктна дисциплина и военни тактики, броят на корабите й расте твърде бързо и достига до над 80 000 човека и 1 800 кораба. След като успяла да надвие голяма имперска флота, била наречена "Кралицата на пиратите".

НИДЕРЛАНДСКАТА ИЗТОЧНОИНДИЙСКА КОМПАНИЯ Е НАЙ-БОГАТАТА В ИСТОРИЯТА

Нидерландската източноиндийска компания

Ако съществуваше в наши дни, капиталът и би бил 8 пъти по-голям от този на "Apple". А според някои калкулации компанията би струвала 7,9 трилиона долара във върховите си моменти.

ВЪВ ФИНЛАНДИЯ СЕ ВРЪЧВАТ МЕЧ И ЦИЛИНДЪР НА ЗАВЪРШИЛИТЕ С ДИПЛОМ ЗА ДОЦЕНТ

Получилите диплом

Атрибутите са специална част от културната традиция на финландците. Но не за всички са еднакви. Шапките са в различен цвят, в зависимост от факултета, в който се дипломират.

НАМНИЯТ УБИЕЦ НА ПАБЛО ЕСКОБАР РАБОТИ КАТО ВЛОГЪР

Джон Хайро Веласкес

Джон Хайро Веласкес е добре познато лице в известни видео сайтове, в които развива успешно своя собствен канал "Popeye". В него разказва за миналото, както и за настъпилите промени в неговия живот. 

ТИОАЦЕТОНЪТ Е НАЙ-МИРИЗЛИВАТА СУБСТАНЦИЯ В СВЕТА

Тиоацетон

През 1889г. учени се захванали с опити, свързани с веществото тиоацетон. Това довело до разпространяването на зловонна миризма, причиняваща припадъци и повръщане.

АКО ВДИГНЕТЕ КОСТЕНУРКА И НЕ Я ВЪРНЕТЕ ВЕДНАГА ОБРАТНО, ТВЪРДЕ ВЕРОЯТНО Е ДА УМРЕ, ТЪРСЕЙКИ ПЪТЯ КЪМ ДОМА СИ

Костенурка

Костенурките преживяват голям стрес, когато биват повдигани. Затова и индивидите, отглеждани като домашни любимци, имат твърде кратка продължителност на живота. Влечугите, които биват преместени от мястото им, често не могат да се върнат и загиват, търсейки територията си.

Втора част на статията може да прочетете ТУК >>>

Редактор: Милена Минчева

Източник: brightside.me

Снимки: brightside.me

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияСнимкиПсихологияЛайфстайлИсторияЛюбопитноРецепти