Начало Лайфстайл За свободното време Любопитно и забавно 14 грешни твърдения, в които все още вярваме - 2 част

14 грешни твърдения, в които все още вярваме - 2 част

14 грешни твърдения, в които все още вярваме - 2 част - изображение

С увеличаването на образованието и социалното съзнание хората стават по-реалистични и практични. Но въпреки това, всички ние вярваме в митовете, които сме чули от родителите си или в общуването си с други хора. Някои може би са истина, но по-често те са просто погрешно схващане. Ние събрахме няколко такива, които повечето от вас чуват всеки ден.

Противоположностите се привличат:

Разпространено убеждение е, че противоположното привлича, а подобното отблъсква. Тази концепция се отнася само за магнитите. Статистически най-добрите двойки в света са тези с подобни интереси, хобита и рутини. Не можеш да прекараш целия си живот, спорейки за неща, които нямат значение.

Котките винаги падат на краката си:

Хората вярват в мита, че котките винаги се приземяват на краката си, когато падат от високо. Науката зад този мит е, че котките имат способността да маневрират с тялото си по време на падане, което действа като парашут. Способността да се сменят позициите при падане им позволява да се приземят на крака. Но когато падат от по-малки височини, те нямат време да се приспособят. Така че този мит е частично погрешен.

Астероиден пояс:

Този мит води началото от филмите, в които астронавтите напускат земята, за да изследват космоса или да посетят друга планета, и в крайна сметка се разбиват в пояса на астероидите. От научна гледна точка това е невъзможно, защото съществува километрична празнота между два астероида. Което означава, че не съществува подобна опасност за хората или извънземните.

Авторът на Мики Маус:

Всяко дете расте с мисълта, че авторът на най-известната мишка в света, Мики, е Уолт Дисни. Това е напълно погрешно схващане, тъй като авторът на Мики Маус е "UB Iwerks". Той бил известен със скоростната си работата - можел да изготви 700 рисунки за един ден. Уолт Дисни всъщност е първият, който го анимира. Самият Уолт Дисни озвучава Мики в първото издание.

Мъртво море:

Твърди се, че Мъртво море е най-соленото водно тяло на земята и хората не могат да се удавят в него поради солената концентрация. Последното е факт, но първото е погрешно схващане или по-скоро липса на знание. Много хора пренебрегват Антарктика в това отношение. Повечето от географските и климатични рекорди се държат от Антарктида и този също. Водното тяло Дон Хуан е открито във Виктория Ланд през 1961 г. То наистина учудва изследователите, защото не е покрито с лед и причината е, че концентрацията на сол в езерото не му позволява да замръзне.

8 часа сън:

Почти всеки, който ще срещнете, ще знае, че 8-часовият сън всяка нощ е от съществено значение за правилното функциониране на мозъка и е част здравословната рутина. Фактът, който лежи в този мит е, че времето на сън зависи от субективните предпочитания. Някои хора може да се нуждаят само от 6 часа сън. Така че не се притеснявайте, ако се събудите след само 6 часа сън. Изследванията сочат, че хората, които спят 6 часа всяка нощ, живеят повече и водят здравословен живот.

По статията работи: Елиза Трайкова

Източник: tapoos.com

Снимка: пак там

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ СЪС СТАТИЯТА

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

СТАТИЯТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияПсихологияЛюбопитноЛайфстайлСпортСнимкиЗдравни съветиРецептиИстория